-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 29

Sveikindamas Turkiją su nacionaline švente prezidentas primena Švedijos narystę NATO

Sveikindamas Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdoganą) ir visą šalį respublikos 100-ųjų įkūrimo metinių proga prezidentas Gitanas Nausėda primena Švedijos narystės NATO svarbą.
Gitanas Nausėda ir Recepas Tayyipas Erdoganas
Gitanas Nausėda ir Recepas Tayyipas Erdoganas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Kaip artima Lietuvos sąjungininkė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje, Turkija svariai prisideda prie Baltijos regiono ir visos euroatlantinės erdvės saugumo stiprinimo. Naudodamasis proga norėčiau padėkoti Jums už svarbų indėlį siekiant prasmingų NATO viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatų. Tvirtai tikiu, kad ir toliau sėkmingai bendradarbiausime įgyvendindami visų mūsų saugumą ir gynybą užtikrinančius kolektyvinius sprendimus“, – teigiama šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad, Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą svarbu tęsti visapusišką pagalbą ukrainiečiams iki pat pergalės ir ją pasiekus, o „bendriems saugumo ir gynybos tikslams įgyvendinti labai svarbi yra ir Švedijos narystė NATO“, pranešė Prezidentūra.

Liepą NATO viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse Švedija, Turkija ir Aljansas rado bendrą sutarimą, kad Ankara nebeblokuos Stokholmo narystės NATO ratifikavimo proceso.

Turkų prezidentas R. T. Erdoganas šią savaitę pirmadienį Turkijos parlamentui oficialiai pateikė ratifikuoti Švedijos paraišką. Turkija daugiau nei metus blokavo Švedijos narystę Aljanse, argumentuodama, jog Stokholmas nepakankamai stengiasi kovoje su terorizmu. 

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu nacionalinės šventės proga pasveikino Turkijos Didįjį Nacionalinį Medžlisą ir jo pirmininką Numaną Kurtulmusą.

„Prieš 100 metų Turkiją paskelbus respublika buvo padėtas šiuolaikinės Jūsų valstybės pamatas. Tai buvo drąsus ir ryžtingas žingsnis. Šiandienos pasaulio iššūkiai taip pat reikalauja drąsos ir susitelkimo, kad būtų apginta tarptautinė teisė ir demokratija, užtikrintos žmogaus teisės ir tarptautinis stabilumas“, – sakoma parlamento vadovės sveikinime.

„Turkija – svarbi Lietuvos NATO sąjungininkė, todėl neabejojame, kad bendromis pastangomis įgyvendinsime mus vienijančias vertybes“, – rašė V. Čmilytė-Nielsen sveikinime, kurį paskelbė Seimo Ryšių su visuomene biuras.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius