-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 20 /18:00

Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis vėl skandalo sūkuryje – jis kaltinamas sumušęs tarybos narį

Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis vėl įsivėlė į nemalonią istoriją – ketvirtadienį buvo pranešta, kad jis buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje, nes būdamas neblaivus kabinėjosi prie stiuardesės, o penktadienį į savivaldybę važiavo policija, gavusi pranešimą, kad meras sumušė tarybos narį.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Švenčionių rajono meras, darbietis V.Vigelis darbe buvo neblaivus, BNS tvirtina rajono tarybos narys liberalcentristas Rimantas Klipčius. Pats tarybos narys teigia nukentėjęs per konfliktą su meru. Penktadienio pavakare liberalcentristas atvyko į Švenčionių ligoninę, nes meras konflikto metu esą jį stumtelėjo. Politikui ištino šonas.

„Nuo jo (mero – BNS) sklido alkoholio kvapas, bet jis pasakė, kad vartojo vaistus“, – BNS sakė R.Klipčius

Ketvirtadienį per tarybos posėdį buvo paviešinta informacija, jog būdamas komandiruotėje V.Vigelis neva neblaivus buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje. Tarybos nariai paprašė mero pasiaiškinti.

Penktadienį prieš vidurdienį R.Klipčius, tarybos nariai Kęstutis Trapikas ir Kęstutis Savickas atėjo į mero priimamąjį. Jie norėjo užregistruoti pareiškimą dėl mero komandiruotės. Pareiškimu norėta sužinoti, kokiomis lėšomis, kiek pinigų išleista komandiruotei.

Mero kabinete buvo pats meras, savivaldybės įmonės „Švara“ vadovas Kazimieras Džiaugštas. Pastarasis taip pat buvo mero kelionės dalyvis.

Pasak R.Klipčiaus, pradėjus diskutuoti su meru, jis išreiškė nepasitenkinimą, kalbėjo įžeidžiančiu tonu.

„Mes paklausėme, kodėl jis taip nerišliai kalba .(...) Aš susukau policijos numerį, norėjau informuoti, kad mums kyla įtarimai, jog jis yra neblaivus ir elgiasi nederamai. Kada aš stovėjau prie durų, jis, matyt, bandė išbėgti, ir bėgdamas trenkė man į šoną, įvyko susistumdymas“, – BNS sakė R.Klipčius.

Kai laiptais lipo policijos pareigūnai, meras įbėgo į savo kabinetą ir jame užsidarė.

„Mes girdėjome kriokimą, iškvietėme medikus, nes jaudinomės, jis sakė, kad vartoja vaistus. Durų niekas neatidarė. Juk duris galėjo atidaryti ūkvedys, gal merui bloga“, – svarstė tarybos narys.

Kada aš stovėjau prie durų, jis, matyt, bandė išbėgti, ir bėgdamas trenkė man į šoną, įvyko susistumdymas, – R.Klipčius

Pasak jo, incidento metu buvo išlaužtos šoninės atsarginės durys.

Švenčionių policijos vadovybė BNS patvirtino, kad į Švenčionių rajono savivaldybę penktadienį vyko du apylinkės inspektoriai – pareigūnai buvo gavę du pagalbos pranešimus.

Švenčionių policijos komisariato viršininkas Arvydas Sinis BNS sakė, kad į policiją iš pradžių kreipėsi rajono meras V.Vigelis. Jis skundėsi, kad pas jį kabinetą įsiveržė du asmenys ir įvyko kažkoks konfliktas.

Paskui į pareigūnus kreipėsi tarybos narys R.Klipčius ir taip pat pranešė, kad įvyko konfliktas.

„Du apylinkės inspektoriai atvyko į įvykio vietą, mero kabinetas buvo užrakintas. Du tarybos nariai buvo priimamajame. Kadangi savivaldybės darbuotojai paprašė policijos pareigūnų pabūti, nes trukdomas darbas, mūsų pareigūnai pabuvo iki darbo pabaigos, paskui visi išsiskirstė“, – BNS sakė A.Sinis.

Švenčionių policija tikslins įvykio aplinkybes, medžiaga bus tiriama.

„Jeigu buvo konfliktas tarp dviejų asmenų, greičiausiai tokie įvykiai sprendžiami privataus kaltinimo tvarka teisme“, – teigė Švenčionių policijos vadovas.

Su V.Vigeliu penktadienio vakarą BNS susisiekti nepavyko.

V.Vigelio pavardė šiomis dienomis skandalingų istorijų kontekste minima ne pirmą kartą. Kaip jau skelbta ketvirtadienį, įtariama, kad būdami girti V.Vigelis, savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius ir bendrovės „Švenčionių švara“ vadovas K.Džiaukštas Varšuvos oro uoste dėl netinkamo elgesio išprašyti iš lėktuvo. Skelbiama, kad V.Vigelis lėktuve kabinėjosi prie stiuardesės.

TV3 „Žinios“ pranešė, kad incidentas įvyko pakeliui į Paryžių, kur komunalininkai organizavo konferenciją. Į šį renginį Švenčionių vadovas esą vyko už privačios bendrovės pinigus.

Meras tikina, esą jis buvo pasiėmęs atostogų ir niekur neskrido. „Dabar pasitikslinau variantus, aš iš viso neskridau, nes nuo lapkričio 28 dienos iki gruodžio gal vidurio buvau atostogose iš viso, nes žmonai darė operaciją, čia yra visi dokumentai, tai čia šmeižtas elementarus“, – sakė jis.

Nors meras ir neigia keliavęs, TV3 „Žinios“ nurodo, kad turi savivaldybės administracijos raštą, patvirtinantį mero komandiruotę į Paryžių.

Savivaldybės opozicija tvirtina, esą meras iš tiesų neatostogavo, o po nesėkmingos kelionės toliau girtuokliavo, nors turėjo eiti į darbą.

„Kiek man žinoma, jis į darbą nepasirodė vėlesnes dienas, pats tvirtina, kad buvo atostogos, tačiau pagal mane jis turėjo dirbti darbą, o ne atostogauti tuo metu“, – teigė Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Rimantas Klipčius.

Meras sako slaugęs savo žmoną ir su opozicija santykius žada aiškintis teismuose.

V.Vigelis ir anksčiau įsiveldavo į skandalus. Jis kovojo teismuose su etikos sargais, kurie pripažino, kad jis pažeidė tarnybinę etiką dalyvaudamas balsavime dėl žmonos valdomo savivaldybės kultūros skyriaus pertvarkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius