Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 03

Švenčionių rajono savivaldybės nariai savo merą kaltina girtavimu

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai ketvirtadienį po pietų kelias valandas nesėkmingai ieškojo kaip į vandenį prapuolusio mero Vytauto Vigelio. Mero sekretorė tikino, kad savivaldybės vadovas išvykęs darbo reikalais į Vilnių. Tarybos nariai tikino, kad nuo ryto kabinete girtavęs V.Vigelis per pietus išvežtas namo miegoti, praneša LNK žinios.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak LNK pranešimo, gavę informacijos, kad Švenčionių rajono savivaldybės meras Vytautas Vigelis darbe kabinete geria, tarybos nariai nuėjo patikrinti. Tačiau V.Vigelio darbo metu savivaldybėje nebuvo.

Sekretorei pasakius, kad meras išvyko į Vilnių, į Savivaldybių asociaciją, tarybos nariai skambino į sostinėje įsikūrusią asociaciją. Tačiau ten mero irgi nerado.

LNK kamera užfiksavo vieno tarybos nario skambutį į Vilnių: „Sakykit prašau, gal kartais yra mūsų meras Švenčionių pas jus? Ir nebuvo? Nežadėjo būt? Nes mums labai jo reikia. Ir nėra suplanavęs vizito? Ką gi, ačiū jums...".

Švenčionių rajono mero kabinetas popietę buvo tuščias. LNK praneša, kad pro pravirą langą vėdinosi kvapas, panašus į alkoholio. Pasak tarybos narių, čia Vytautas Vigelis su keliais draugais gėrė nuo ryto.

„Aš gavau signalą 9.45 val., kad mero kabinete vyksta alkoholio vartojimas su grupe draugų", - tiesiai į televizijos kamerą pareiškė Švenčionių rajono tarybos narys Rimantas Čeponis.

Tarybos nariai įtaria, kad meras po puotos kabinete buvo išvežtas namo miegoti. Esą dėl mero ydų savivaldybėje sustojo begalė darbų.

„Sąskaitos įmonėje yra užblokuotos. Bankuose savivaldybės sąskaitos yra blokuotos. Savivaldybės įmonės, tokios, kaip „Švara", gauna nereguliariai atlyginimus. Visur problemos. O mūsų meras puotauja", - teigia R.Čeponis.

Tarybos nariai LNK televizijai sakė, kad 13 metų Švenčionių rajono mero kėdėje sėdintis V.Vigelis stipriai gerti pradėjo maždaug prieš penkerius metus. Tačiau opozicijos nariai niekaip negali jo nuversti.

„Aš apie tai esu pareiškęs net savivaldybės tarybos posėdyje. Pasakiau trumpai ir aiškiai – mere, baik gerti darbo metu, reikia pradėti dirbti. Darbų labai daug. Tačiau gavosi atvirkščiai. Mane svarstė etikos komitetas. Mane apsvarstė, kad aš išdrįsau tai pareikšti", - pasakojo Švenčionių rajono tarybos narys Kęstutis Trapikas.

Neseniai meras V.Vigelis buvo įsivėlęs į statybų skandalą. Paaiškėjo, kad jo namą rekonstruoja statybų bendrovė, kuri Švenčionių rajono savivaldybėje laimi daugelį konkursų darbams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius