-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Tabako gamintojai pasijuto spaudžiami

Dėl siūlomų pakeitimų sunerimę tabako gamintojai kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę.
Cigaretės
Europos Sąjungos dirketyvoje siūloma uždrausti parduotuvėse tabako gaminius išdėstyti matomose vietose. / „Scanpix“ nuotr.

Uostamiestyje veikiančios „Philip Morris Baltic” vadovai ne itin palankiai vertina Europos Sąjungos siūlomas patvirtinti direktyvas.

Kaip teigė „Philip Morris Baltic” korporacijos reikalų vadovas Lietuvai Gintautas Dirgėla, nuo rugsėjo iki gruodžio vyksta direktyvų viešinimas. Kompanija nori, kad savo nuomonę išreikštų ir uostamiesčio savivaldybė.

„Bendrovė visada  pasisako už visapusišką reguliavimą. Tačiau kai kurios direktyvos peržengia ribas dėl sveikatos pasekmių”, - trečiadienį Klaipėdos Trišalės tarybos posėdyje tvirtino G.Dirgėla.

Vienoje iš direktyvų nurodoma, kad tabako gaminius norima leisti vienoduose pakeliuose ir uždrausti nurodyti prekės ženklą. G.Dirgėla mano, kad tai dar labiau paskatins kontrabandinių tabako gaminių nelegalią prekybą.

Nerimą kelia ir direktyva, kurioje kalbama apie tai, kad norima uždrausti tabako gaminiuose naudoti tam tikrus priedus. Pasak „Philip Morris Baltic” korporacijos reikalų vadovo Lietuvai, toks draudimas nebeleistų tinkamai paruošti tabako gaminio.

Taip pat Europos Sąjungos dirketyvoje siūloma uždrausti parduotuvėse tabako gaminius išdėstyti matomose vietose.

Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė pripažino, kad „Philip Morris Baltic“ likimas Klaipėdai yra reikšmingas. Įmonė Klaipėdoje yra vienas didžiausių darbdavių. Joje dirba daugiau nei 400 žmonių. Taip pat įmonė sumoka didžiulius mokesčius valstybei bei savivaldybei.

„Finansine prasme šios įmonės netekimas būtų didžiulis nuostolis. Suprantama, kad rūkymas kenkia sveikatai, tačiau niekur nėra parašyta, kad rūkymas – nusikaltimas. Tokiomis direktyvomis yra pažeidžiami žmonių interesai”, - teigė J.Simonavičiūtė.

Anot jos, Klaipėdos savivaldybės administracija išreikš savo poziciją raštišką pareiškimą teiks tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius