Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 04

Teisėjas Audrius Cininas gina gudobelių ekstraktą: „Gerkite drąsiai“

Dėl vairavimo išgėrus nubaustai opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narei Vincei Vaidevutei Margevičienei pasiteisinus, kad ji gėrė tik gudobelių antpilo, kurio sudėtyje yra alkoholio, į tai operatyviai sureagavo aktyviai socialiniuose tinkluose su visuomene bendraujantis Vilniaus teisėjas Audrius Cininas.
Teisėjas Audrius Cininas
Teisėjas Audrius Cininas / Gretos Skaraitienės nuotr.
V.V.Margevičienė
V.V.Margevičienė

Savo tinklaraštyje ir socialiniame tinkle „Facebook“ teisėjas pranešė norįs apginti šį vaistą. Teiginius, kad išgėrus šio ekstrakto negalima vairuoti, A.Cininas socialiniame tinkle „Facebook“ pavadino „visiška nesąmone“.

„Ryšium su mano nagrinėjama administracine byla teko giliau pasidomėti šiuo vaistu ir kaip tam tikras jų ekspertas turėčiau pasakyti, kad toks neblaivumo pateisinimas atrodo mažai tikėtinas. Standartinis gudobelių ekstrakto buteliukas yra 25 ml talpos, jame yra 55% etilo, arba apie 14 ml gryno alkoholio. Tam, kad alkoholio koncentracija kraujyje viršytų leistiną 0,4 % koncentraciją, vidutinio amžiaus ir vidutinio sudėjimo vyras turėtų vienu ypu išgerti 6 šio vaisto buteliukus, o moteris – 4 buteliukus. Norėčiau pamatyti žmogų, tokiais kiekiais vartojantį gudobelių ekstraktą“, – savo tinklaraštyje parašė teisėjas.

Vėliau A.Cininas pridėjo, kad šios jo mintys tėra yra publicistinis rašinys, o ne medicininė ar teisinė rekomendacija.

„Prieš vartojant vaistus, ir sėsdami už vairo, dėl galimo poveikio ir dozių pasitarkite su teisininku, gydytoju ar vaistininku“ – parašė teisėjas.

Tiesa, čia pat jis pateikė nuorodą į skaičiuoklę, padėsiančią kiekvienam asmeniškai apskaičiuoti, kokį kiekį ekstrakto gali išgerti konkretus žmogus. Skaičiuoklė yra čia.

Balandžio 10 d. policijos sustabdytai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narei Vincei Vaidevutei Margevičienei pareigūnai nustatė lengvą girtumo laipsnį. Teismas už tai jai skyrė tūkstančio litų baudą ir metus uždraudė vairuoti.

Parlamentarė pareiškė, kad teismo sprendimą apskųs, nes esą ji gėrė tik širdį stiprinančių lašų – gudobelių antpilo, kurio sudėtyje yra alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius