Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Teisėjo J.Furmanavičiaus žudikas galėjo vežiotis „čiūčelą“ (nuotraukos)

Baltame autobusiuke, kuriuo prie Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus namų atvažiavo žudikas, sėdėjo dar vienas žmogus. O gal... „čiūčela“. Tokią naują versiją televizijos TV3 žiūrovams trečiadienio vakarą pateikė laida „Akistata“.
„Akistatos“ inscenizuota teisėjo J.Furmanavičiaus nužudymo scena
„Akistatos“ inscenizuota teisėjo J.Furmanavičiaus nužudymo scena / Kadras iš laidos „Akistata“

Svarbiausioje ir paskutinėje šio sezono „Akistatos“ laidoje, kaip ją pristatė pats laidos autorius Kristupas Krivickas, buvo pakalbintos dvi moterys. Viena iš jų tvirtino savo akimis pro langą mačiusi teisėjo nužudymo sceną. Kita prisistatė kaip Laimutės Stankūnaitės kaimynė ir pasakojo, kokia ši nedora ir ištvirkusi. Dar ji sakė mačiusi Andrių Ūsą, vaikštinėjantį prie viešbučio „Baltosios burės“. Tiesa, be mergaitės, kurios tvirkinimu jis įtariamas.

Įsismaginusi inscenizuoti Drąsiaus Kedžio istorijos scenas, „Akistata“ ir šį kartą tęsė smurtinių mizanscenų demonstravimą. Trečiadienio vakarą žiūrovai pamatė Kauno senamiesčiu važiuojantį baltą autobusiuką. Vėliau iš šio autobusiuko iššokęs vyrukas sušaudė vieną žmogų, suprask – teisėją J.Furmanavičių.

Vienas su ja meilę suko, o du eilės laukė. Būčiau nepastebėjusi, jeigu ne anūkai, – pasakojo kaimyne pristatyta moteris.Aukse pristatyta moteris, kurios veidas eteryje buvo pridengtas montažiniu „blynu“, pasakojo „Akistatai“, kaip ji tą rytą išgirdusi duslius pokštelėjimus lauke. Pažiūrėjusi pro langą ji pamatė ant grindinio gulintį teisėją ir prie jo besilenkiantį žudiką. „Pamačiau žmogų, kuris lenkiasi prie jo, ir pamaniau, kad nori suteikti pagalbą“, – pasakojo Auksė.

Liudininke pristatyta moteris tvirtino tada išvydusi, kaip aukai į galvą paleidžiamas kontrolinis šūvis. Po to žudikas „ramiai sėdo į autobusiuką ir nuvažiavo“. „Tai buvo labai trumpas laiko tarpas. Man atrodo, kad to žmogaus (žudiko – red.) judesiai buvo labai tikslūs, konkretūs. Man atrodė, kad jis žino, ką daro“, – sakė Auksė.

Tiesa, net ir po kontrolinio šūvio teisėjas, pasak jos, mirė ne iš karto. Nuvažiuojant autobusiukui jis dar mėgino kelti galvą nuo žemės.

Moteris taip pat tikino, kad į atmintį įstrigo ryškiausia žudiko išvaizdos detalė – rudų plaukų kupeta. Ji sutiko, kad tai galėjo būti perukas, bet užkadrinis laidos pasakotojo balsas įsakmiai paklausė: „Žinome, kad Kedžio plaukai buvo trumpi ir šviesūs. Ar prokurorai tyrė šią aplinkybę?“

Svarbiausia, ką matė Auksė, anot laidos kūrėjų, tai, kad autobusiuke keleivio vietoje sėdėjo dar kažkas. „Keleivio sėdynėje kažkas sėdėjo. Bet kas tai buvo, ar žmogus, ar „čiūčela“, aš nežinau. Jeigu tai buvo ne žmogus, ten buvo pasodinta „čiūčela“, – pareiškė Auksė. „Lėlė?“ – perklausė laidos žurnalistė. „Lėlė“, – patvirtino Auksė.

Vėliau laidos žiūrovams buvo pristatyta dar viena liudininkė. Moteris, kurios veidas taip pat buvo paslėptas nuo žiūrovų, tikino gyvenanti L.Stankūnaitės kaimynystėje jau penkiolika metų. Tiesa, kad kaimynė ir L.Stankūnaitė yra vienas ir tas pats asmuo, moteris sakė supratusi tik „pasižiūrėjusi internete“.

Nepaisydama to, ji sakė: „Laimą Stankūnaitę pažįstu jau seniai. Tas vaikas – tikslas jai užsidirbti pinigų. Kaip ji gyveno? Iš kur pas ją ta prabanga? Loterijoje išlošė? Kaip tai paaiškinti? Gal aš kvaila? Bet taip yra.“

Moteris sakė dabar jau negalinti tylėti ir papasakojo pikantišką epizodą, kurį stebėjo žemuogiaudama miške su anūkais. Neva miške pamačiusi pedofilijos istorijos heroję su trimis vyrais. „Vienas su ja meilę suko, o du eilės laukė. Būčiau nepastebėjusi, jeigu ne anūkai. Jie manęs paklausė: „Ką jie ten daro nuogais užpakaliais?“ – į televizijos kamerą kalbėjo kaimyne pristatyta moteris.

Laidos pašnekovė taip pat tikino prie „Baltųjų burių“ viešbučio mačiusi ir Andrių Ūsą. Neva pedofilijos bylos įtariamasis kažko laukė prie viešbučio ir vaikštinėjo. „Nemeluosiu, kad mačiau su vaiku, man to melo nereikia“, – teigė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius