-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

Teisėjų garbės teisme išnagrinėtos Panevėžio apygardos teismo teisėjų Rimanto Savicko ir Arnoldo Šukaičio drausmės bylos

Penktadienį įvykusiame Teisėjų garbės teismo posėdyje buvo nagrinėjamos Panevėžio apygardos teismo teisėjų Rimanto Savicko ir Arnoldo Šukaičio drausmės bylos dėl galbūt padarytų veiksmų, žeminančių teisėjo vardą.
Temidė, teisingumo deivė
Temidė, teisingumo deivė / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime, 2010 m. Teisėjų etikos ir drausmės komisijos iškelta drausmės byla teisėjui R.Savickui, kuris galbūt piktnaudžiavęs tarnyba, teikęs neteisėtas teisines konsultacijas, neteisėtai priėmęs materealios vertės daiktus, pagaminęs bei realizavęs netikrą dokumentą, Teisėjų garbės teisme buvo nagrinėta nebe pirmą kartą.

Ankstesnis bylos nagrinėjimas buvo atidėtas  iki teisėjui iškeltos baudžiamosios bylos nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės 2011 m. spalio 3 d. dekretą Nr. 1K-832, kuriuo teisėjas R.Savickas yra atleistas iš pareigų, Teisėjų garbės teismas atnaujino drausmės bylos nagrinėjimą ir ją išnagrinėjo iš esmės.

Drausmės byla, iškelta teisėjui A.Šukaičiui, buvo inicijuota Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros bei Lietuvos Respublikos Seimo nario Petro Luomano teikimais dėl  galbūt padarytų neteisėtų, teisėjo vardą žeminančių  veiksmų, kuriais A.Šukaitis suteikė tam tikrą techninio pobūdžio pagalbą proceso dalyviams, bei neįvykdė Lietuvos Respublikos Seimo plenariniame ir laikinosios Lietuvos Respublikos Seimo komisijos posėdžiuose viešai duoto pažado duoti liudytojo parodymus baudžiamojoje byloje.

Pažymėtina ir tai, kad Lietuvos Respublikos Prezidentės D.Grybauskaitės 2011 m. spalio 3 d. dekretu Nr. 1K-832 teisėjas A.Šukaitis yra atleistas iš pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą.

Teisėjų garbės teismas sprendimus šiose drausmės bylose skelbs 2011 m. gruodžio 23 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius