-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 09

Teisėsaugos gniaužtuose buvęs Š.Narbutas – apie rytą, kai į namus atėjo STT, pažeminimą viešumu ir likusį nesaugumo jausmą

Vieną 2020 metų liepos mėnesio ryto į vilniečio Šarūno Narbuto duris paskambino Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai. „Jūs sulaikomas, darysime kratą“, – šiuos pasakytus žodžius Š.Narbutas prisimena iki šiol. Tačiau nė neįtarė, kad viskas tęsis iki 2024 metų. „Nebėra to Šarūno, kuris buvo iki proceso. Dabar yra kitas Šarūnas – sužalotas, traumuotas, su kitokia patirtimi“, – sako 35 metų Š.Narbutas, pagalbos onkologiniams ligoniniams asociacijos (POLA) įkūrėjas ir buvęs vadovas. „Nekaltas“, – tokio verdikto Š.Narbutas sulaukė iš dviejų instancijų teismų Lietuvoje, o teismas Strasbūre pripažino, kad buvo pažeistos jo teisės.
Šarūnas Narbutas
Šarūnas Narbutas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Viešoje erdvėje, tik prasidėjus procesui, ši istorija nuskambėjo garsiai ir nemažą dalį visuomenės piktino, nes Š.Narbutas apkaltintas galimai neskaidriai gavęs 300 tūkst. eurų. Teismai nutarė, kad jokio nusikaltimo nebuvo. Atvirkščiai – Š.Narbuto veikla buvo Lietuvai naudinga, atlygį jis gavo ne iš Lietuvos biudžeto, o iš Ispanijos įmonės ir gavo jį teisėtai, už savo darbą.

Įtarimai dėl prekybos poveikiu jam pateikti 2020 metais. Iki šių metų sausio, kai buvo galutinai išteisintas, buvo visko. Areštuotos sąskaitos, nepaliekant nė euro pragyvenimui. Prieš televizijų kameras ir fotografų objektyvus jis buvo vedamas tarsi nusikaltėlis, už nugaros sukryžiuotomis rankomis. Nes, sako, taip liepė – kitaip uždės atrankius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius