-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 19

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius žada ES ministrų susitikime iškelti klausimą dėl Austrijos žingsnio

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius antradienį ketina Europos Sąjungos (ES) ministrų susitikime iškelti klausimą dėl Austrijos sprendimo skubiai paleisti Sausio 13-osios byloje įtariamą buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą, kuris Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lenkijoje viešintis ministras situaciją taip pat aptars per dvišalį susitikimą su Austrijos teisingumo ministre.

„Tuos klausimus iškelsiu tiek dvišaliame susitikime, tiek atsižvelgiant į prezidentės įgaliojimą šį klausimą kelsiu ir teisingumo ministrų taryboje“, – BNS sakė R.Šimašius.

Teisingumo ministras sakė manantis, kad „Austrija pasielgė ne pagal tuos standartus, kuriuos pati turėdavo, ir labai tikėtina, kad šis atvejis susijęs su politiniu sprendimu ir Rusijos įtaka darant tuos politinius sprendimus“.

Generalinė prokuratūra antradienį taip pat ketina įregistruoti bylą prieš Austriją Hagoje įsikūrusioje Eurojusto organizacijoje, kuri atsakinga už ES šalių teisinį bendradarbiavimą.

Lietuva griežtai sukritikavo Austriją dėl jos sprendimo praėjusią savaitę skubiai paleisti įtariamąjį Sausio 13-osios byloje M.Golovatovą, kuris 1991 metais vadovavo Vilniaus televizijos bokštą šturmavusiam „Alfa“ būriui. Jis Vienoje trumpam buvo sulaikytas pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį, tačiau netrukus jam leista vykti į Rusiją.

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pirmadienį sakė, kad Lietuva neturi kito pasirinkimo, kaip tik mobilizuoti visas įmanomas diplomatines ir teisines priemones išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, kad jos daugiau Europos Sąjungos erdvėje nepasikartotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius