Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 04 29

Teismas dėl Kauno arenos persigalvojo

Pramogų ir sporto rūmus prioritetiniu projektu laikantys Kauno vadovai vakar galėjo lengviau atsikvėpti – Kauno apygardos teismas atšaukė laikinąsias apsaugos priemones, taikytas arenos valdymo konkursui.
Kauno apygardos teismui atšaukus savo sprendimą, arenos valdymo konkursas bus tęsiamas toliau.
Kauno apygardos teismui atšaukus savo sprendimą, arenos valdymo konkursas bus tęsiamas toliau. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Konkursas, kurio metu bus išrinkta artimiausius 25 metus Nemuno saloje statomą areną valdysianti bendrovė, buvo sustabdytas, kai Kauno apygardos teismą pasiekė vienos iš konkurse dalyvaujančių įmonių skundas. Bendrovė Optimalių konsultacijų centras pareiškė, jog konkurso sąlygos diskriminuoja dalyvius ir mažina galimą konkurenciją. Teismas ieškinį priėmė ir konkursui pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. Savo ruožtu Kauno miesto savivaldybė pateikė apeliaciją, reikalaudama minėtus draudimus atšaukti.

„Kadangi mes priešieškinį skundą pateikėme praeitą penktadienį, vakar teismas jau priėmė sprendimą panaikinti laikinąsias apsaugos priemones. Mums tai atrišo rankas toliau organizuoti konkursą“, – paaiškino Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Nors savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija vokus su konkurso dalyvių pasiūlymais planavo atplėšti jau rytoj, dėl nenumatytų trukdžių tai bus padaryti kitą savaitę. Paskui bus vertinami visi pasiūlymai, išrenkami geriausias sąlygas pateikę konkurso dalyviai ir su vienu jų arba keliais bus pradėtos derybos. Beje, vakar A.Kupčinskas iš premjero išgirdo gerų naujienų dėl arenos statybų finansavimo. Taupymo režimu gyvenanti Vyriausybė buvo nutarusi vietoj šįmet planuotų 17 mln. Lt iš Valstybės investicijų programos skirti tik 8,5 mln. Tačiau Kauno miesto vadovams bei laikinojoje sostinėje išrinktiems Seimo nariams tam pasipriešinus, šis sprendimas buvo atšauktas. Tiesa, dalis paramos, kurią  ketinama nukirpti, bus paimta iš kitų metų struktūrinių fondų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius