-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 13

Teismas leido suimti besislapstančius užsienyje buvusius Vilniaus OMON‘o vadus Boleslavą Makutynovičių ir Vladimirą Razvodovą

Penktadienį Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas skyrė suėmimą už akių įtariamiesiems buvusiam SSRS vidaus reikalų ministerijos Vidaus kariuomenės Vilniaus Ypatingos paskirties milicijos būrio vadui Boleslavui Makutynovičiui (g. 1957 m.) ir šio būrio štabo viršininkui Vladimirui Razvodovui (g. 1956 m.).
Teisėjo ženklas
Teisėjo ženklas / Teismo nuotr.

Teismas taip pat įpareigojo prokurorą sulaikius įtariamuosius ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jų sulaikymo momento pristatyti juos ikiteisminio tyrimo teisėjui apklausai dėl suėmimo pagrįstumo.

Šie du asmenys yra teismo pripažinti įtariamaisiais  dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 100 str. redakcija, įsigaliojusi 2011 m. kovo 31 d.). Įtarimuose nurodyta, jog šie asmenys galimai užgrobė Lietuvos policijos akademijos pastatą Vilniuje 1991 metų sausį, užpuolė Lavoriškių ir Medininkų muitinės postų pareigūnus,  taip pat galimai užpuolė ir tuometinius Lietuvos krašto apsaugos departamento pareigūnus bei sulaikė Lietuvos Respublikos VRM greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ policininkus bei padarė kitus nusikaltimus.

„Teismas konstatuoja, jog yra pagrįstas pagrindas manyti, kad šie įtariamieji bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, kadangi jie įtariami labai sunkių nusikaltimų padarymu, už kuriuos Baudžiamasis kodeksas numato labai griežtą laisvės atėmimo bausmę, taip pat laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, todėl suvokdami griežtos laisvės atėmimo bausmės paskyrimo realumą, įtariamieji gali siekti išvengti baudžiamosios atsakomybės neteisėtais būdais.

Be to, iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad įtariamieji turi ryšių užsienyje, o Lietuvos Respublikoje  gyvenamosios ir darbo vietos neturi, taigi, Lietuvoje nėra saistomi jokių stiprių socialinių ryšių“,  – rašoma teismo nutartyse dėl suėmimo skyrimo.

Ši nutartis per 20 dienų gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui, pažymima teismo atstovo ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Audrio Kutrevičiaus penktadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius