-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 19

Teismas nusprendė, kad „City Service“ ir kiti daugiabučių administratoriai Kaune gali tęsti veiklą

Dabartiniai Kauno daugiabučių administratoriai galės toliau dirbti iki 2017 metų pabaigos, nutarė teismas.
Šiuo metu Klaipėdoje bendros sąskaitos už komunalinius patarnavimus atsiskaitymo sistema naudojasi 5 tūkst. vartotojų.
Sąskaita / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Tai reiškia, kad neterminuotos sutartys su bendrovėmis „City service“, Namų priežiūros centras, „Būsto valda“, „Nemuno būstas“, „Žaidas“ ir „Kauno komunalinis ir butų ūkis“ galioja ir įmonės gali toliau administruoti daugiabučius dar daugiau nei 4 metus.

Tačiau jei teismas ateityje, iš esmės išnagrinėjęs bylą, nutartų kitaip, toks Kauno miesto savivaldybės administracijai palankus sprendimas gali būti pakeistas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas liepos 17 dieną nutarė, kad savivaldybės administracijos gegužės 16 dienos įsakymas galioja. Teismas panaikino Kaunoapygardos administracinio teismo birželio 18 dienos nutartį, kuria laikinai buvo sustabdytas jo galiojimas.

Tokio sprendimo siekė Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje, kuris norėjo užkirsti kelią administracijos direktoriui sudaryti naujus sandorius su įmonėmis, pasibaigus su jomis pasirašytoms terminuotoms sutartims.

Savivaldybė teismą tikino, kad ji neketina sudaryti naujų sandorių, o jos įsakymo sustabdymas labai apriboja daugiabučių administratorių veiklą ir gali padaryti jiems didelės žalos.

„Kyla reali grėsmė, kad Kauno miesto daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektai apskritai gali būti neadministruojami, administratoriai netinkamai vykdys savo pareigas ir iškils grėsmė daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojams ar jų bendrosios nuosavybės teise valdomam turtui“, – rašoma LVAT nutartyje.

2012 metų gruodžio 31 dieną Kauno valdžia nurodė, kad paskirti daugiabučių administratoriai turi teisę vykdyti veiklą, kol bus pasirinkti nauji administratoriai, bet ne ilgiau kaip iki 2017 metų gruodžio 31 dienos. Gegužės 16 dieną patvirtinta, kad ši nuostata galioja toliau.

Civilinis kodeksas numato, numato, kad iki šių metų sausio neterminuotam laikui paskirti administratoriai gali dirbti iki 2014 metų liepos 1 dienos – iki tol turi būti paskirti nauji administratoriai. Todėl, anot Vyriausybės atstovo, Kauno valdžios sprendimas prieštarauja Civiliam kodeksui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius