Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 08

Teismas nutraukė Algimanto Kliunkos ir Generalinės prokuratūros bylinėjimąsi

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį nutraukė bylą, kurioje buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka prašė panaikinti generalinio prokuroro sprendimą pritarti tarnybinio patikrinimo jo atžvilgiu išvadai.
A.Kliunka
Algimantas Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teismo nuomone, jei generalinis prokuroras A.Kliunkai neskyrė nuobaudos, teisme byla negali būti nagrinėjama, nes nuobaudos neskyrimas neturi teisinių pasekmių, pranešė LNK televizijos Žinios.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įgyvendino Europos Sąjungos (ES) „Dvynių“ programos projektą „Parama Azerbaidžano Respublikos generalinės prokuratūros Kovos su korupcija departamentui“. Jame dalyvavo ir penki Generalinės prokuratūros prokurorai, tarp jų ir A.Kliunka. Pareigūnai už darbą gavo ES išmokas. Tačiau vėliau buvo nuspręsta, kad prokurorai laiku nedeklaravo autorinių sutarčių su STT. Sutartys buvo sudarytos dar 2009-siais.

2010-ųjų gruodį buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, buvo konstatuota, kad interesai buvo deklaruoti per vėlai, tačiau A.Kliunkai nuobauda skirta nebuvo.

A.Kliunka VAAT teigė, kad atliekant tarnybinį patikrinimą, buvo pažeistos procedūros, jis pradėtas nesant teisinio pagrindo, o kitų projekte dalyvavusių prokurorų galimi nusižengimai nebuvo tirti.

A.Kliunka jau yra laimėjęs vieną bylą VAAT. Eksprokurorui palanki nutartis priimta konstatavus, kad padaryti procedūriniai pažeidimai.

Birželio 13 dieną VAAT pirmadienį patenkino A.Kliunkos skundą ir nurodė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) panaikinti savo nutarimo dalį, kuria pritarta Generalinės prokuratūros išvadai dėl A.Kliunkos padaryto pažeidimo.

Buvo konstatuota, kad VTEK A.Kliunkos veiksmus vertino jam jau nebedirbant valstybės tarnyboje.

A.Kliunka iš pareigų Generalinėje prokuratūroje pasitraukė šių metų sausio 6-ąją, kai, anot policijos, švęsdamas savo gimtadienį neblaivus buvo sulaikytas sostinės Pylimo gatvėje esančiame bare „Metro“, o kitą dieną darbe jam nustatytas lengvas girtumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius