-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 13

Teismas patenkino Algimanto Kliunkos skundą dėl etikos sargų sprendimo

Buvęs Generalinės prokuratūros prokuroras Algimantas Kliunka teisme įrodė, kad nepagrįstai buvo pripažinta, jog jis nusižengė tarnybinei etikai.
A.Kliunka
A.Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį patenkino A.Kliunkos skundą ir nurodė Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) panaikinti savo nutarimo dalį, kuria pritarta Generalinės prokuratūros išvadai dėl A.Kliunkos padaryto pažeidimo.

A.Kliunka į VAAT kreipėsi teigdamas, kad VTEK jam nepalankų sprendimą priėmė neatlikusi tyrimo. Anot eksprokuroro, VTEK, pagrįstu pripažinusi Generalinės prokuratūros tarnybinio patikrinimo išvadą, kad jis laiku nedeklaravo autorinių sutarčių su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), dėl to neatliko jokio tyrimo, nesusipažino su visa tarnybinio patikrinimo medžiaga, nereikalavo iš jo paaiškinimo, nekvietė jo į posėdį ir apie jį neinformavo. Tuo, A.Kliunkos teigimu, šiurkščiai pažeista jo teisė į gynybą.

Be to, VTEK A.Kliunkos veiksmus vertino jam jau nebedirbant valstybės tarnyboje, todėl peržengė savo įgaliojimų ribas.

VTEK savo ruožtu teismui aiškino, kad ji neatliko jokio tyrimo dėl pareiškėjo elgesio, nes komisija protokoliniu sprendimu vertino ne pareiškėjo elgesį, o Generalinės prokuratūros priimto sprendimo atitiktį įstatymo nuostatoms.

A.Kliunka  iš pareigų Generalinėje prokuratūroje pasitraukė šių metų sausio 6-ąją, kai, anot policijos, švęsdamas savo gimtadienį neblaivus buvo sulaikytas sostinės Pylimo gatvėje esančiame bare „Metro“, o kitą dieną darbe jam nustatytas lengvas girtumas.

Buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras kovo pradžioje tapo advokato padėjėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius