-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Teismas: „Vichy“ parkas laikinai turi būti uždarytas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį nesutiko tenkinti „Vichy“ vandens parko prašymo, kad būtų sustabdytas Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) sprendimo, kuriuo buvo reikalaujama parką laikinai uždaryti, vykdymas.
„Vichy“ vandens pramogų parkas
„Vichy“ vandens pramogų parkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Rugpjūčio 24 dieną VVSPT atliko „Vichy“ vandens parko Vilniuje patikrinimą ir nustatęs, kad vandens parko vartotojui teikiamos paslaugos yra nesaugios, laikinai uždraudė teikti vandens parko paslaugas.

Bendrovė „Vandens parkas“ kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydama panaikinti kaip neteisėtą VVSPT rugsėjo 1 d. priimtą sprendimą, kuriuo laikinai, kol bus nustatytos Legionella bakterijų buvimo vandens tiekimo sistemoje priežastys ir priemonės šių bakterijų kiekio mažinimui ar sunaikinimui, uždrausti teikti vandens parko paslaugas.

„Vichy“ atstovai taip pat prašė teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje administracinėje byloje įsiteisėjimo sustabdyti Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos priimto sprendimo vykdymą.

Tačiau VAAT prašymą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – sustabdyti Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos priimto sprendimo vykdymą – penktadienį atmetė. Teismas nutartyje nurodo, kad preiškėjas, prašydamas sustabdyti sprendimo vykdymą, iš esmės siekia toliau tęsti savo ūkinę-komercinę veiklą, o ne užtikrinti sąlygas galimai jai palankaus teismo sprendimo įvykdymui. Teismas, įvertinęs skunde bendrovės nurodytas aplinkybes, padarė išvadą, kad jog jos iš esmės grindžiamos prielaidomis ir tai nesudaro pagrindo jų vertinti kaip išskirtinių, dėl kurių turėtų būti sustabdomas skundžiamo akto galiojimas.

Pareiškėjas Vilniaus apygardos administracinio teismo nutarties dalį, kuria atsisakyta taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones, per 7 dienas nuo nutarties nuorašo gavimo dienos turi teisę apskųsti atskiruoju skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius