Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 29

Teisme – buvusio Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro ir Generalinės prokuratūros tarnybinis ginčas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti administracinę bylą pagal buvusio Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro K. B. skundą Generalinei prokuratūrai dėl Laikinai einančio generalinio prokuroro pareigas R. Petrausko įsakymo, kuriuo K. B. buvo skirta tarnybinė nuobauda, panaikinimo ir grąžinimo į pareigas.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras K. B. prašo teismo panaikinti 2010-06-09 Lietuvos Respublikos laikinai einančio generalinio prokuroro pareigas R.Petrausko įsakymą skirti jam tarnybinę nuobaudą; pripažinti neteisėtu K. B. perkėlimą iš Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigų į Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroro pareigas ir grąžinti jį į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas, priteisiant darbo užmokesčio dalį, kurios negavo dėl perkėlimo į kitas pareigas nuo perkėlimo momento iki teismo sprendimo įvykdymo dienos. Pareiškėjo teigimu, 2010-06-09 įsakymas priimtas pažeidžiant Prokuratūros įstatymą, Prokuratūros ir prokurorų kompetencijos nuostatus, Lietuvos prokurorų etikos kodekso, kitų teisės aktų nuostatas bei skyrimo procedūras. Pasak K. B., jam nėra žinoma, konkrečiai už kokį tarnybinį nusižengimą skirta tarnybinė nuobauda. Tarnybinio patikrinimo išvadoje nebuvo nustatyta jo veiksmuose pažeidimo, tarnybinio pažeidimo arba prokuroro vardą žeminančio poelgio požymių. Tarnybinio patikrinimo išvadoje buvo nutarta kreiptis į Etikos komisiją, tačiau Laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas, to nepadarė. 2010-06-09 Įsakymas dėl tarnybinės nuobaudos grindžiamas faktais, kurie tarnybinio patikrinimo išvadoje net nebuvo nustatyti.

Generalinės prokuratūros atstovė teismo prašo K.B. skundą atmesti kaip nepagrįstą ir mano, kad Laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas R. Petrauskas tarnybinę nuobaudą skyrė nepažeisdamas teisės aktų ir skyrimo procedūrų. Pasak Generalinės prokuratūros atstovės, Tarnybinio patikrinimo komisija prokuratūros vadovui yra tik patariamasis organas. Generalinis prokuroras, kaip didžiausius įgaliojimus turintis prokuratūros pareigūnas, turėjo teisę nesutikti su Komisijos išvada ir kai kuriuos K. B. veiksmus kvalifikuoti priešingai nei nustatyta išvadoje.

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje numato skelbti spalio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius