-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo pirmininko komentaras dėl sustabdytų teisėjos V.Jegorovienės įgaliojimų

Vakar Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo sustabdyti Kauno apylinkės teismo civilinių bylų teisėjos Vidos Jegorovienės įgaliojimai. Prezidento dekretu teisėjos įgaliojimai sustabdyti iki įsigalios Teisėjų garbės teismo sprendimas, o jeigu šis, išnagrinėjęs drausmės bylą, pasiūlys prezidentui atleisti V.Jegorovienę – iki jos atleidimo, rašoma Teismo pranešime spaudai.
Teisėja Vida Jegorovienė
Teisėja Vida Jegorovienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Teismas Teisėjai

Įgaliojimų sustabdymo metu teisėjai Vidai Jegorovienei nebus skiriamos naujos bylos, o esančios jos žinioje (gautos arba jau pradėtos nagrinėti bylos), Kauno apylinkės teismo pirmininko Arūno Purvainio potvarkiu bus perskiriamos kitiems teisėjams. Visų tokių bylų proceso dalyviai apie pasikeitusius teismo posėdžių laikus bus informuoti Civilinio proceso kodekso numatyta tvarka.

„Sunku ir turbūt neįmanoma išvardinti visų teisėjos padarytų pažeidimų. Skundų teisėjos V.Jegorovienės atžvilgiu pastaruoju metu daugėjo, jie buvo susiję su jos elgesiu tiek procesinėje, tiek neprocesinėje veikloje. Manau, kad kaip teismo pirmininkas ėmiausi visų galimų priemonių, jog tokia situacija nesitęstų, mano teikimais teisėjai buvo iškeltos trys drausmės bylos, kurių viena dar tik bus pradėta nagrinėti.

Situacija buvo pasiekusi tokį lygį, kad jos nebuvo galima daugiau toleruoti, dėl to, deja, reikėjo taikyti pačias griežčiausias priemones, tame tarpe ir panaudoti kraštutinę priemonę – kreiptis dėl teisėjos įgaliojimų sustabdymo.

Tokios kraštutinės priemonės panaudojimas buvo objektyviai neišvengiamas, nes pasiekus kritinį lygį, dėl teisėjos netinkamai atliekamų funkcijų buvo pernelyg sudėtinga užtikrinti visų asmenų teisę į teisingą teismą, garantuoti deramą pagarbą kiekvieno iš jų teisėms ir užtikrinti, kad kiekviena žmogaus byla būtų išnagrinėta taikant tik patį aukščiausią standartą. Kalbame ne tik apie pažeidimus, susijusius su bylų nagrinėjimu ir procesine veikla, bet ir apie teisėjos elgesį neprocesinėje veikloje, susijusį tiek su kitais teismo darbuotojais, tiek ir teisme nedirbančiais asmenimis.

Kaip teismo pirmininkas, privalau užtikrinti Teisėjų etikos kodekso reikalavimų laikymąsi ir siekti, kad teisme būtų geras mikroklimatas, o nuolat gaunami darbuotojų skundai dėl nepagarbaus, įžeidžiančio bei neteisėto teisėjos elgesio su geru mikroklimatu darbuotojams nėra suderinami“ – teigia teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Lietuvos Respublikos Prezidento dekretas dėl teisėjos įgaliojimų sustabdymo leidžia bent laikinai užkirsti kelią iki šiol darytiems pažeidimams tęstis. Galutinį sprendimą priims Teisėjų garbės teismas.

Anksčiau, nors ir konstatavus, kad teisėja nesilaiko Teisėjų etikos kodekso reikalavimų, jos elgesys nesikeičia ir kad jos elgesys gali būti vertintinas kaip žeminantis teisėjo vardą bei kenkiantis teisminės valdžios autoritetui, V.Jegorovienei Teisėjų garbės teismo sprendimais buvo skirtos švelnesnės nuobaudos – papeikimas ir griežtas papeikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius