-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 26

Teismuose padės savanoriai

Greitai daugiau kaip 60 savanorių bus pasiruošę padėti liudytojams ir nukentėjusiesiems septyniuose didžiuosiuose Lietuvos teismuose. Įveikę atranką norintieji padėti teismų lankytojams balandžio 28 d. drauge su patyrusiais kitų šalių savanoriais rinksis į tarptautinę savanorystės teisme konferenciją, vėliau dalyvaus mokymuose ir gegužę išties pagalbos ranką liudytojams.
Advokatas
Teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mes tikimės, kad savanoriai nusikaltimų aukoms ir liudytojams padės įveikti baimę liudyti ar duoti parodymus, – teigė G.Janšienė.

„Mes tikimės, kad savanoriai nusikaltimų aukoms ir liudytojams padės įveikti baimę liudyti ar duoti parodymus, – sako Šiaulių apylinkės teismo pirmininkė Gema Janušienė. – Norime, kad savanoriai per konferenciją ir mokymus įgytų reikiamų žinių, suprastų šio darbo svarbą ir teiktų kvalifikuotą pagalbą vykdant teisingumą.“

Dar visai neseniai savanorį teisme sutikti galėjo tik Šiaulių apygardos teismo lankytojai, tačiau nuo šių metų gegužės pabaigos Vilniaus miesto apylinkės, Vilniaus apygardos, Panevėžio apygardos, Klaipėdos miesto apylinkės, Šiaulių apylinkės ir Lietuvos apeliacinio teismo lankytojams susiorientuoti teismų pastatuose padės specialiai paruošti, išklausę mokymus ir su teismo darbu susipažinę savanoriai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Teismo posėdžių salė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Teismo posėdžių salė

Liudytojams ir nukentėjusiems gelbės ne tik dažniausiai savanoriaujantys studentai, bet ir senjorai. „Mano gyvenimas su teismais labai susijęs: mama jaunystėje dirbo teismo posėdžių sekretore, taip pat kadaise buvau tarėja, todėl nuolat tekdavo skubėti į teismą“, – pasakoja būsima 69-erių metų savanorė B.Gužauskienė, visą gyvenimą įvairiose įstaigose ir įmonėse dirbusi personalo skyriaus vadove ir juriste.

„Už galimybę Lietuvos teismuose sukurti savanorių tinklą turime būti dėkingi Norvegijos finansinio mechanizmo programai, kurią įgyvendindami turėjome galimybę pamatyti, kaip Norvegijoje veikia savanorystės teismuose institutas, pasisemti patirties iš kitų šalių“, – teigia Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė.

Nacionalinės teismų administracijos organizuojama tarptautinė savanorystės konferencija (programa) vyks balandžio 28 d. Vilniuje. Čia savo patirtimi, kaip padėti liudytojams ir nukentėjusiesiems, pasiektais rezultatais ir kylančiais iššūkiais dalysis ne tik mūsų šalyje įvairiose savanoriškose veiklose dalyvaujantys žmonės, bet ir gilias savanoriavimo teismuose tradicijas turintys britai bei norvegai. Tai jau trečioji tarptautinė konferencija, kurios tikslas – kurti ir plėtoti pagalbos liudytojams bei nukentėjusiesiems bendradarbiavimo tinklą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius