-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 07

Telšių rajono mero rinkimuose jau balsavo 1,5 tūkst. rinkėjų

Neeiliniuose Telšių rajono mero rinkimuose per tris dienas balsavo 4 proc. rinkėjų arba 1546 telšiškių iš daugiau kaip 38 tūkst. turinčiųjų rinkimų teisę.
Rinkimai Kaune
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiausia – 986 – rinkėjai balsavo namuose, dar 356 telšiškiai balsus atidavė iš anksto savivaldybėje, o specialiuose paštuose – 204 žmonės, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Trečiadienį ir ketvirtadienį balsuoti iš anksto savivaldybės pastate galėjo rinkėjai, kuriems sekmadienį neparanku atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę.

Specialiuose paštuose balsuoja asmenys, esantys bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose, socialinės globos įstaigose.

Penktadienį prasidėjo ir šeštadienį tęsiamas balsavimas namuose. Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, šitokia teisė suteikta tik neįgaliesiems, dėl ligos laikinai nedarbingiems ar 70 metų sukakusiems bei vyresniems rinkėjams.

Iš viso rinkimuose dėl mero posto kovoja septyni kandidatai. Dauguma jų į mero postą tuose pačiuose rinkimuose dalyvavo ir šių metų kovą. Penki kandidatai dirba naujoje savivaldybės taryboje.

Rinkimuose kandidatuoja savarankiškai išsikėlęs kandidatas Algirdas Bacevičius, laikinasis savivaldybės vadovas, vicemeras „darbietis“ Petras Kuizinas, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Almantas Lukavičius, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Deivydas Rubežius, Liberalų sąjūdžio atstovė Jolanta Rupeikienė, konservatorius Mantas Serva, socialdemokratas Saulius Urbonas.

Rinkimai Telšiuose rengiami po to, kai liepos 10 dieną per avariją Vilniuje mirė pirmą kartą tiesioginiuose merų rinkimuose Telšių rajono meru išrinktas socialdemokratas Vytautas Kleiva. Vėliau paaiškėjo, kad buvusio Telšių mero mirties priežastis – širdies liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius