-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 24

Tema diskusijai: Kauno architektūrinė plėtra ar (ir) stagnacija?

Šį trečiadienį, 20 val., Kauno paveikslų galerijos terasoje (Donelaičio g. 16, kavinėje „Kultūra“) vyks atvira diskusija apie Kauno architektūrinę plėtrą. Trečiojoje „Kas vyksta Kaune. Gyvai“ diskusijoje bus diskutuojama apie miesto plėtros galimybes ir realiai nudirbtus darbus.
Renginio plakatas
Renginio plakatas / Renginio plakatas
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Norinčius dalyvauti diskusijose organizatoriai kviečia jas stebėti ne tik gyvai, bet ir internetu (http://www.ustream.tv/channel/kas-vyksta-kaune). Renginyje su susirinkusiais diskutuos: architektas Algimantas Kančas, VII forto atgaivinimo iniciatyvininkas Vladimiras Orlovas, Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Liutauras Tarbūnas ir VDU Menų fakulteto Menotyros katedros lektorė – ekspertė Jolita Butkevičienė.

Pagal urbanizacijos laipsnį arba miestų užstatymo tankumą, Lietuvos rodikliai yra žemesni už daugumos Europos valstybių. Miestų kompaktiškumas, didesnė urbanizuotų teritorijų koncentracija leistų taupiau, mažesnėmis sąnaudomis jas eksploatuoti ir prižiūrėti. Išdrikę Amerikos miestai bent jau pritaikyti susisiekimui automobiliais. Net pėsčiųjų takų ten daug kur nėra. Tuo tarpu mūsų miestai faktiškai yra neekonomiški. Juos reikėtų tankinti, tačiau tai, aišku, susilaukia gyventojų pasipriešinimo.

Diskusijos dalyviai ieškos atsakymų į klausimus: kas lemia Kauno urbanistinę stagnaciją? Ar taisyklės, numatytos miesto ir paveldosaugos įstatymuose yra vienodai taikomos visiems? Ar iniciatyvos gali sulaukti palaikymo iš institucijų, atgaivinant Vilijampolės fabrikų kvartalą? Ar kas gali atgręžti į upes, sudaryti naujas turizmo kryptis? Ar Kaunas gali statyti aukščiau, daugiau ir greičiau? Ir kitus aktualius miesto urbanistikos klausimus.

Trečiadienį vyksianti diskusija yra trečioji festivalio „Kas vyksta Kaune. Gyvai“ dalis. Festivalio baigiamasis akordas – visos dienos veiksmas Ryšių muziejaus erdvėse, vyksiantis šį šeštadienį. Paskutinę festivalio dieną veiks miesto turgus, menininkų dirbtuvės, gatvės atlikėjų pasirodymai,
diskusijos, kino seansai, gyvo garso koncertai. Renginį organizuoja ir palaiko: „Kas vyksta Kaune“, „Insanitus“, „Kauno alėja“, „15min.lt“, Kauno savivaldybė, TEO LT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius