-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 11

Tenisininkai nori plėstis

Pastarosiomis dienomis savivaldybės duris varsto teniso atstovai. Visi jie valdininkų teiraujasi apie naujas erdves šiam sportui ir galimybę plėstis. Investuoti į teniso plėtrą nori ne tik klaipėdiečiai, bet ir verslininkai iš Vilniaus.
Norinčių pažaisti tenisą vis daugėja, o aikščių trūksta.
Norinčių pažaisti tenisą vis daugėja, o aikščių trūksta. / Vakarų teniso nuotr.

Vakar pas uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską lankėsi viešosios įstaigos „Vakarų tenisas“ atstovai. Jų dėka tenisas Klaipėdoje vėl atgijo, jį galima žaisti net žiemą, mat renovuotoje buvusioje Ledo arenoje įrengtos keturios teniso aikštelės.

Nusižiūrėjo parką

„Pas mus žaidėjai jau netelpa, važiuoja žaisti net į rajoną. Matome, kad reikia plėtoti veiklą. Klaipėda tapo teniso centru, kiekvieną šeštadienį rengiamos varžybos. Kas suserga teniso liga, tampa ligoniais, kurie apie nieką kitą negalvoja. Vaikai, kurie pradeda žaisti, jei ir meta, vėliau vėl grįžta, grįžta ir kažkada žaidę senjorai“, – pasakojo klubo „Setas“ vadovas Kęstutis Sinskas.

„Vakarų teniso“ atstovai ieško vietos atviriems aikštynams. Jų manymu, teniso aikštynai galėtų būti įrengti naujai sutvarkytame poilsio parke.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė patikino, kad to padaryti nepavyks. 

„Kas suserga teniso liga, tampa ligoniais, kurie apie nieką kitą negalvoja“, - sakė K.Sinskas.

„Tai poilsio parkas su skirtinga veikla, gauti Europos Sąjungos pinigai, tad nieko pakeisti negalime arba turėsime grąžinti paramą“, – sakė direktorė.

Pasak jos, parke, be jau įrengtos riedutininkų, vaikų žaidimų aikštelės, numatytos vietos teniso, paplūdimio tinklinio, krepšinio, stalo teniso aikštelėms. Visos jos bus skirtos saviveiklai, o ne sportiniam meistriškumui kelti.

„Improvizacija man nesvetimas dalykas, bet tai yra europiniai pinigai, nukrypimas į kažkurią pusę, gresia rimtomis pasekmėmis“, – pridūrė meras V.Grubliauskas.

A.Daujotienė teigė, kad savivaldybė planuoja skelbti visuomeninės paskirties žemės sklypo Naujakiemio gatvėje konkursą. Tokiame sklype galima būtų rengti ir teniso aikštynus. Apie tokią galimybę savivaldybės valdininkai pasakojo visiems trims šią savaitę duris varsčiusiems potencialiems investuotojams.

Nerimauja dėl ateities

„Scanpix“ nuotr./Moterų tenisas
„Scanpix“ nuotr./ Tenisas

„Vakarų teniso“ atstovai su valdininkais dalijosi planais už 1,5 mln. Lt renovuoti arenos išorę, apšiltinti sienas, pakeisti stogą. Į vidaus patalpų sutvarkymą jie jau investavo per milijoną litų. Tačiau verslininkams neramu, kad patalpų nuomos sutartis baigsis 2016 m. ir investicijos gali nueiti perniek.

„Norėtume priedo prie sutarties, kad lėšos bus kompensuotos, jei 2016 m. mums nepavyks laimėti nuomos konkurso ir tęsti veiklos“, – sakė klubo „Setas“ vadovas K.Sinskas.

Pasak A.Daujotienės, taip neturėtų nutikti. Tačiau dėl viso pikto nutarta paklausti savivaldybės teisininkų, ar investuotojai gali tikėtis kompensacijos, jei nelaimėtų patalpų nuomos konkurso.

Žaidžiančių vis daugiau

Pastebima, kad kasmet teniso žaisti Klaipėdoje ateina apie 200 naujų žmonių. Šiuo metu mieste tenisą žaidžia apie 400 klaipėdiečių, tarp jų ir senjorai, kuriems per 70 metų. Neseniai varžybose dalyvavo 90-metį perkopęs vyriškis. Žiemą uždaros aikštelės būna nuolat užimtos.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius