Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 04

Tėvai Palangoje gali linksmintis be vaikų: už 10 eurų juos galima visai dienai palikti svetimiems

Prieš kelias dienas nuskambėjo skandalas, kaip vasaros ir alkoholio apsvaigintų tėvų vaikais teko rūpintis gelbėtojams ir Palangos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos specialistams. Pasirodo, norint vaikus Palangoje tikrai yra kur palikti vos ne visai dienai. Ir visiškai nereikės jų kartu vestis į paplūdimį.
Lietingas trečiadienis Palangoje
Palangoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Buvusio krepšininko Arvydo Macijausko žmona Viktorija, prieš kelias savaites pasakodama apie šeimos atostogas Nidoje, žurnalui „Žmonės“ atskleidė, kad du poros vaikai pusdienį praleidžia darželyje, o jau po to pramogauja kartu su tėvais.

Keli atsitikimai, apie kuriuos praeitą savaitę visuomenei papasakojo Palangos gelbėtojai ir Vaiko teisių apsaugos specialistai, privertė susimąstyti: galbūt ir Palangai reikėtų įstaigos, kurioje tėvai galėtų palikti savo atžalas bent kuriam laikui, ten vaikais būtų pasirūpinta ir jie būtų užimti.

Galbūt tuomet mažiau girdėtume istorijų, kaip nuo alkoholio apsvaigusių mamų vaikais paplūdimyje teko rūpintis gelbėtojams, o ant suolelio užmigusio girto tėvo atžalomis – policijos pareigūnams ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams.

Palangos savivaldybės vaikų darželiai tokių paslaugų, kad tėvai bent trumpam galėtų palikti savo mažuosius, neteikia. Kaip 15min.lt informavo Palangos turizmo informacijos centre, vaikų priežiūros paslaugas kurorte siūlo nebent Vaikų klubas Palangoje.

Pastarajame priimami vaikai nuo 6 iki 14 metų, tačiau klube dirbantis Dovydas 15min.lt tikino, kad gali ateiti ir jaunesni, tik jų tėvams tenka nuspręsti, ar vaikai nebijos likti, yra pakankamai savarankiški, linkę kartu žaisti ir pan. Paparastai vaikų amžiaus vidurkis klube – 6-9 metai, būna ir vyresnių.

Turime ir nuolat lankančių vaikų, kurie visą vasarą leidžia Palangoje, tai visą vasarą tėvai juos čia ir atveda. Dabar, kai orai taip pagerėjo, daugiau žmonių atvažiavo, tai ateina ir naujų vaikų, – sakė Dovydas.

Vaikų klubas įsikūręs viešbučio „Auska“ teritorijoje. Vaikai čia laiką gali leisti nuo 11 iki 18 val., tai kainuoja 10 eurų, dviem vaikams iš vienos šeimos 16 eurų (maitinimo bei ekskursijų kaina nėra įskaičiuota). 

Paprastai klubo grupėje laiką leidžia iki 10 vaikų. Bet tai irgi labai priklauso nuo orų Palangoje – šviečiant saulei vaikų čia norima palikti daugiau, kai orai nelepina, kurorte mažiau žmonių, mažiau ir vaikų klube.

„Turime ir nuolat lankančių vaikų, kurie visą vasarą leidžia Palangoje, tai visą vasarą tėvai juos čia ir atveda. Dabar, kai orai taip pagerėjo, daugiau žmonių atvažiavo, tai ateina ir naujų vaikų, va jų ir laukiame“, – antradienį prieš vidurdienį kalbėjo Dovydas.

Vaikai klube visą dieną užimti: jie žaidžia įvairius žaidimus, maudosi, važinėja dviračiais. „Stengiamės atsižvelgti į vaikų norus: turime biliardą, pasimokome žaisti, sporto užduotys, mankštas darome, turime didelį baseiną su jūros vandeniu, vaikai jame praleidžia nemažai laiko. Stengiamės vaikų neapkrauti, nors kai kurie tėvai nori ugdymo, kad jie kažko išmoktų, pieštų, skaitytų. Bet aš manau, kad to vaikams užtenka per mokslo metus, todėl mes atsižvelgiame į tai, jog vaikams reikia pailsėti. Mes ir deginamės, ir maudomės jūroje, statome smėlio pilis, kartais važinėjame dviračiais, užsidėję liemenes ir šalmus, į miestą“, – apie dienos pramogas klube pasakojo Dovydas.

Vakarais savo atžalomis jau tenka rūpintis patiems jų tėvams – klubas vakarais nedirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius