-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 11

Tik nereikia panikuoti: Klaipėdoje savaitgalį bus šaudoma ir sprogdinama

Savaitgalį Klaipėdoje bus galima pamanyti, kad pildosi blogasis scenarijus – suaktyvėja priešiškų asmenų veikla, į miestą atsiunčiami kariai, kyla susišaudymai, sprogdinimai, gatvėse – sužeistieji. Tačiau tai – tik pratybos. Šeštadienį Klaipėdos mieste prasideda intensyvūs pratybų „Žaibo kirtis 2016“ veiksmai.
Kariai
Kariai / vrš. Linos Ambroževičiūtės nuotr.

Krašto apsaugos ministerija gyventojus informuoja, kad pratybose naudojami tik imitaciniai šaudmenys, dūminės uždangos, sprogstamieji paketai. Šios priemonės tik imituoja kovines sąlygas, laikantis atsargumo priemonių, grėsmės ir pavojaus gyvybei jos nekelia.

Pratybose taip pat bus imituojami  įvairiausi karių ar kitų asmenų sužeidimai. Juos imituoja specialios muliažinės priemonės, todėl tokie sužeidimai kaip atviri kaulų lūžiai, šautinės žaizdos ir pan. gali  atrodo labai tikroviškai.

VIDEO: ZAIBO KIRTIS 2016

Pagal nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2016“ scenarijų Klaipėdos mieste aktyvėja priešiškų asmenų veikla. Pramonės rajone, Minijos, Pilies ir Naujojo uosto gatvėse gali patruliuoti priešiškų grupuočių nariai, kelti įvairius neramumus ir bandyti sutrikdyti įprastą miesto gyvenimą.

Tuo tarpu Lietuvos kariai su technika vykdys žvalgybines operacijas, rinks informaciją apie priešiškų asmenų vykdomą veiklą, patruliuos Klaipėdos miesto gatvėmis. Kariai taip pat gali įrengti trumpalaikius patikrinimo punktus.

Įvykus kovinių grupių ir priešiškų asmenų susidūrimams galimi susišaudymai. Klaipėdos mieste jau veikia kovo 10 d. atvykusios Lietuvos kariuomenės Greitojo reagavimo pajėgos ir dislokuotos generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Gyventojų ministerija prašo neiti arti pratybų dalyvių vykdomų veiksmų ir stebėti laikantis saugaus (apie 30 metrų) atstumo.

Kovo 12 d. apie 13.30-14.00 val. Klaipėdos Versmės pagrindinės mokyklos prieigose (prie Simonaitytės parko) gali vykti medicininę evakuaciją pasitelkiant Karinių oro pajėgų orlaivį. Tačiau, jei pagal pratybų scenarijų incidentuose stipriai nukentėjusių ar sužeistųjų nebus – ši operacija nevyks.

VIDEO: Karine operacija Švenčionėliuose baigėsi nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis 2015“
VIDEO: 2015 metais vykusios pratybos „Žaibo kirtis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius