-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

Tolerantiško jaunimo asociacija prašo iškelti bylą P.Gražuliui dėl pareiškimų apie gėjų eitynes

Tolerantiško jaunimo asociacija trečiadienį pranešė kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo Seimo nariui Petrui Gražuliui už tai, kad šis vienoje televizijos laidoje esą demonstravo šaunamąjį ginklą ir teigė šaudysiantis į seksualinių mažumų eitynių „Už lygybę“ dalyvius.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tolerantiško jaunimo organizacija tikisi atsakomybės už smurto kurstymą prieš žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl grupinės priklausomybės.

Minėta asociacija teigia, kad vasario 26 d. „Lietuvos Ryto televizijos“ laidoje „Super L.T.“ P.Gražulis demonstravo šaunamąjį ginklą ir teigė šaudysiantis į eitynių „Už lygybę“ dalyvius. Asociacijos nuomone, toks „politiko švaistymasis ginklu bei jį lydintys grasinimai negali būti suprasti kitaip, kaip viešas raginimas imtis smurto ne tik prieš homoseksualius asmenis, bet ir prieš žmogaus teisių ir lygių galimybių gynėjus“.

P.Gražulis BNS sakė, kad kreiptis į teisėsaugą yra asociacijos teisė.

„Tačiau tik prokurorai nustatys, ar aš grasinau, ar negrasinau. Aš turiu savo poziciją, jos laikiausi, laikausi ir laikysiuosi. Kiekvienas žmogus turi teisę į asmeninį gyvenimą, bet propaguoti yra kas kita“, – aiškino parlamentaras, svarstęs, kad „gali būti ir nuteistas“.

Anksčiau kovo mėnesį į Generalinę prokuratūrą dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos suteikto leidimo gegužės pradžioje surengti seksualinių mažumų eitynes kreipėsi grupė parlamentarų. Kreipimąsi iniciavo P.Gražulis.

P.Gražulio teigimu, kreipimesi prašoma, kad Generalinė prokuratūra turėtų „imtis veiksmų, kad būtų apgintas viešasis interesas“. Kreipimesi teigiama, esą homoseksualų eitynės pažeistų Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, prieštarautų Seimo nutarimu priimtai Šeimos politikos koncepcijai bei katalikų interesams. Be to, pasak besikreipusiųjų, akivaizdu, kad eitynės taps „patriotinio jaunimo, kitų aktyviai nusiteikusių piliečių traukos centru“, ir gali prasidėti riaušės. Gėjų eitynėmis, besikreipiančiųjų įsitikinimu, būtų įžeisti katalikų tikėjimą išpažįstančių asmenys, kurių neva yra dauguma Lietuvoje.

Homoseksualų eitynes sostinėje norima rengti gegužės 8 dieną.

Renginio organizatoriai teigia eitynėmis norintys atkreipti visuomenės dėmesį į gėjų, lesbiečių, transeksualų ir biseksualų teisių pažeidimus Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius