-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 13

Tradicinės Joninės Jonavoje gali būti priverstinai blaivios – be stipraus alkoholio visoje savivaldybėje

Šiais metais Joninės Jonavoje bus kitokios – nebus nei finalinio koncerto, nei, greičiausiai, stiprių alkoholinių gėrimų ne tik šventės vietoje, tačiau visoje Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje – tokį sprendimą Jonavos rajono politikai ketina priimti pirmieji Lietuvoje.
Joninių šventė Jonavoje
Joninių šventė Jonavoje / nuotr.

Nors kai kurios šalies savivaldybės prekybos alkoholiu atsisakė, tačiau juo draudžiama prekiauti tik švenčių zonose, tuo tarpu parduotuvėms tokie draudimai negalioja.

Rajono tarybos nariams šį mėnesį teikiamas jau paruoštas sprendimo projektas, kuriuo Joninių šventės metu siūloma uždrausti prekybą alkoholiu, kurio tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 procento. Draudimas galios ne tik šventės vietoje – Joninių slėnyje, tačiau ir visoje Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje.

Siūloma uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 procento,

Jei sprendimui bus pritarta, Jonų respublika vadinamoje Jonavoje birželio 23 nuo 17 val. bus galima įsigyti tik nestipraus alaus ar sidro. Draudimas prekiauti alkoholiu galios visose parduotuvėse ir kavinėse.

Kaip teigiama sprendimo projekte, siūloma uždrausti prekybą alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 procento, Jonavos rajono savivaldybės teritorijoje, Joninių šventės metu nuo 2016 m. birželio 23 d. 17:00 val. iki 2016 m. birželio 24 d. 02:00 val.

Joninių šventės metu gerti alų ar sidrą bus galima tik specialiai įrengtoje vietoje, tačiau ne visame Joninių slėnyje.

Sprendimas dėl Joninių be stiprių alkoholinių gėrimų prekybos rajono taryboje bus svarstomas gegužės 26 dieną.

Ruošiant sprendimo projektą nuomonės klausta ir kitų tarnybų – medikų ir policijos. Tiek vieni, tiek kiti patvirtino, jog per didžiąsias šventes ir iškvietimų, ir incidentų būna daugiau.

Sprendimas iš viso neprekiauti stipriais alkoholiniais gėrimai Jonavos rajone palies 248 įmones – tiek jų visame rajone turi leidimus prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Joninių šventės metu patruliuos ir pareigūnai, ir apsaugos darbuotojai. Tai, jog tokios šventės ir kontrolė jų metu įmanomos, akivaizdu iš kitų rajonų patirties. Atsisakyti alkoholio masinių švenčių metų pernai nusprendė ir kaimyniniai Kėdainiai, taip pat Kuršėnai, Naisiai ir Šiauliai, kai kuriuos kitos savivaldybės.

Prieš kelis mėnesius „Jonavos žinių“ surengtoje apklausoje prieš prekybą alkoholiu pasisakė daugiau kaip 50 proc. apklausos dalyvių.

Žmonės teigė, jog į šventę ateita su vaikais, o girti bešlitinėjantys „jonai“ sugadina visą šventės nuotaiką.

Tuo tarpu pati Joninių šventė šiais metais bus be vakarinio žinomos grupės ar atlikėjo koncerto – po Joninių misterijos vakaras tęsis, tačiau jo metu gros didžėjus.

Iki misterijos jonaviečiams koncertuos modernaus folkloro grupė „Kamanių šilelis“, VDU tautinių šokių kolektyvas „Žilvitis“, Kazimieras Jakutis-Pagulbis su grupe, grupės „Kitava“ ir „Žalvarinis“. Vyks prekybinė mugė, sūrininkų čempionatas, jonaviečius sveikins Jonų respublikos piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius