-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

Trečiadienį teismas imsis A.Siaurusevičiaus ir fotografo ginčo dėl galimo sveikatos sutrikdymo Seimo rinkimų naktį

Trečiadienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas imsis nagrinėti LRT vadovo Audriaus Siaurusevičiaus ir dienraščio „Respublika“ fotografo Irmanto Sidarevičiaus ginčo, kuriuo fotografas kaltina A.Siaurusevičių jam nežymiai sutrikdžius sveikatą.
A.Siaurusevičius
A.Siaurusevičius / Valdo Kopūsto/ „Scanpix“ nuotr.

Ši byla buvo iškelta privataus kaltinimo būdu, nes policija atsisakė tirti pirmojo Seimo rinkimų turo (spalio 13-osios) naktį įvykusį konfliktą, dėl kurio į teisėsaugininkus kreipėsi tiek fotografas, tiek LRT vadovas.

Trečiadienį, kaip BNS sakė teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius, abiem šalims bus siūloma susitaikyti.

I.Sidarevičius kaltina LRT vadovą ne tik jam nesunkiai sutrikdžius sveikatą, tačiau ir siekia, kad A.Siaurusevičius atlygintų neturtinę žalą, kurią įvertino 80 tūkst. litų.

„Tokie žmonės turi atsistatydinti arba būti nubausti“, – sakė I.Sidarevičius ir pridūrė, esą konfliktas atskleidė, kad A.Siaurusevičiaus „daug kas bijo, net pati policija“.

Kaip BNS sakė pats fotografas, į teismą jis kreipėsi norėdamas teisingumo.

„Tokie žmonės turi atsistatydinti arba būti nubausti“, – sakė I.Sidarevičius ir pridūrė, esą konfliktas atskleidė, kad A.Siaurusevičiaus „daug kas bijo, net pati policija“.

Fotografas tvirtino, kad jam LRT vadovas trenkė per galvą, dėl ko jis „trumpam atsijungė“, grumtynių metu su A.Siaurusevičiumi buvo apdraskytas. Be to, anot I.Sidarevičiaus, buvo apgadintas jo fotoaparatas, jis patyrė stresą.

Pats A.Siaurusevičius BNS atsisakė komentuoti fotografo kreipimąsi į teismą, tačiau teigė, kad į posėdį „noriai“ atvyks.

Nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius A.Siaurusevičius į nemalonų incidentą pateko spalio 13-osios naktį viešbutyje „Naujasis Vilnius“, kur tuo metu buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip manoma, neblaivus LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo vieno laikraščio fotografas. Šiam ėmus fotografuoti, A.Siaurusevičius jį išstūmė pro duris.

Dienraščio „Respublika“ fotografas I.Sidarevičius, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą prašydamas patikrinti LRT vadovo girtumą.

LRT vadovas skydinėje užsidaręs praleido mažiausiai keturias su puse valandos užrėmęs duris, už kurių būriavosi žurnalistai, fotografai ir operatoriai. Pirmadienį apie 6 val. A.Siaurusevičius galiausiai išėjo iš patalpos.

Atvykę policijos pareigūnai išsivežė LRT vadovą į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą ir patikrino jo blaivumą.

Komisariate LRT vadovas parašė pareiškimą, kaltindamas įvykį nušvietusius žurnalistus jo teisių suvaržymu ir jo sveikatos sutrikdymu.

Spalio 14 dieną LRT taryba nusprendė, kad į incidentą įsivėlęs A.Siaurusevičius gali toliau vadovauti nacionaliniam transliuotojui ir pareiškė jam griežtą papeikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius