-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 03

Trijose apygardose – pakartotiniai rinkimai į Seimą

Kovo 3-ąją trijose vienmandatėse rinkimų apygardose vyksta pakartotiniai rinkimai į Seimą. Balsuoti rinkimų apylinkėse galima nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakare.
Rinkimai 2012
Rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rinkimų rezultatai vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje buvo anuliuoti. Tokį sprendimą teko priimti dėl rinkimų komisijos netinkamai suskaičiuotų biuletenių. Čia buvo išrinktas socialdemokratas Aleksandras Zeltinis.

Naujuose rinkimuose Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje savo kandidatūras iškėlė 11 kandidatų. Tarp jų yra ir A.Zeltinis. Taip į Seimą patekti siekia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Dalius Bitaitis, „tvarkietis“ Vytautas Galvonas, liberalcentristas Algirdas Kiznis, „Drąsos kelio“ atstovas Sigitas Martinavičius, Tautinės partijos „Lietuvos kelias“ narys Dangirdas Mikšys, sąjungos „Taip“ atstovas Žydrūnas Savickas, liberalas Kęstutis Slavinskas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė Nijolė Šatienė, „darbietis“ Ritas Viaginas ir respublikonas Valdemaras Valkiūnas.

Naujas Seimo narys Zarasų-Visagino apygardoje bus renkamas kilus skandalui dėl galimo balsų pirkimo. Prokurorai kandidatui į Seimą „darbiečiui“ Rimvydas Podolskiui pateikė įtarimus dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise Zarasuose.

R.Podolskis dalyvauja ir kovo 3-osios rinkimuose, tačiau savo kandidatūrą išsikėlė pats. Tiesa, Darbo partija visiškai neatsiribojo nuo buvusio savo kandidato ir kito asmens šioje apygardoje nekėlė.

Vietą Seime šioje apygardoje tikisi iškovoti ir Demokratinę darbo ir vienybės partiją įkūrusi prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė. Kandidatų sąraše taip pat yra „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava, „Drąsos kelio“ atstovė Aurelija Gurskienė, socialdemokratas Nikolajus Gusevas, liberalcentristas Sergejus Kotovas, Lietuvos liaudies partijos narys Rimantas Kumpis, liberalė Aušra Lamanauskienė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjūdžio atstovas Gintaras Petrėnas, TS-LKD narys Juozas Stanėnas, Socialistinio liaudies Fronto kandidatas Genrichas Sarbajus bei sąjungos „Taip“ atstovas Rolandas Urniežius.

Rinkimai Ukmergėje rengiami neseniai mirus čia išrinktam Seimo nariui Juliui Veselkai. Jo vietą Seime norėtų užimti Dailis Alfonsas Barakauskas („Tvarka ir teisingumas“), šiuo metu einantis vidaus reikalų ministro pareigas, Janina Galiauskienė (TS-LKD), Julius Girdvainis („Drąsos kelias“), Kazys Grybauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Rolandas Janickas (Darbo partija), Julius Kazėnas (išsikėlė pats), Ligitas Kernagis (sąjunga „Taip“), Mindaugas Kluonis (išsikėlė pats), Daiva Krikštaponienė (Liberalų sąjūdis), Artūras Melianas (Liberalų ir centro sąjunga), Juozas Murauskas (Emigrantų partija), Gintaras Songaila (Tautininkų sąjunga), Vytautas Šustauskas (Kovotojų už Lietuvą sąjunga) ir Danutė Užkurėlytė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

Rinkėjų aktyvumas balsuojant iš anksto nebuvo didelis. Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje balsavo 1,04 proc. Rinkėjų, Zarasų-Visagino – 1,27 proc., Ukmergės – 0,47 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius