Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 01

TS-LKD Politikos komitetui pavesta parengti veiksmų planą dėl nacionalinio saugumo

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pavedė partijos Politikos komitetui parengti veiksmų planą dėl nacionalinio saugumo.
TS-LKD
TS-LKD / BNS nuotr.

„Apsikeitėme nuomonėmis apie galimus Lietuvai grėsmingesnius geopolitinius scenarijus, kurie paveiktų ir mūsų nacionalinio saugumo situaciją. (...) Vienodai matome padėtį. Klausimas dabar, kokių veiksmų mūsų partija, valstybė turėtų imtis“, – po TS-LKD prezidiumo posėdžio penktadienį žurnalistams sakė partijos pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Anot jo, Politikos komiteto paprašyta iki metų pabaigos parengti tokių veiksmų planą įvertinant, kokius dokumentus reikėtų peržiūrėti, kokius priimti sprendimus.

„Jeigu mes įvertiname grėsmę, sutariame, kad taip pat matome grėsmę, tai ką mes, kaip politinė bendruomenė, turėtume toliau daryti“, – aiškino G. Landsbergis.

Jo teigimu, konkrečių siūlymų ar krypčių Politikos komitetui nepateikta. 

Praėjusią savaitę G. Landsbergis sulaukė prieštaringų reakcijų, kai viešai pareiškė, kad Ukrainai suteiktos paramos gali neužtekti laimėti prieš Rusiją ir ši per kelerius metus gali atkurti savo pajėgas naujam puolimui prieš NATO šalis. Jis teigė, kad negalima pasiduoti apatijai galvojant, jog Lietuvą apgins penktasis NATO straipsnis, ir ragino daryti strateginius pokyčius savo gynyboje.

Prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė ministrui „atsisėsti ir nusiraminti“, Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir kariuomenė savo ruožtu teigė, kad saugumo situacija Lietuvoje pastaruoju metu nepasikeitė.

„Kai kalbu apie grėsmių vertinimą, nekalbu apie tai, kad kas nors už sienos yra atsitikę dabar, kas atsispindėtų ar VSD pareiškime, ar Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vertinime šios dienos. Kalbu apie geopolitinius scenarijus, kurie trumpuoju laikotarpiu gali įvykti, ir jiems atsitikus, jie mus tiesiogiai paveiktų. Ta grėsmė yra ištęsta laike, ji nutinka mums ilgainiui“, – penktadienį paaiškino G. Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius