Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 02

Turkijoje atšauktas Lietuvos laivo sulaikymas

Dar šių metų balandį Turkijoje, Izmiro uoste, patikrintas ir sulaikytas Lietuvos laivas „Perseus“, priklausantis vienai laivybos kompanijai, skirtas generaliniams kroviniams gabenti. Sulaikymo priežastis – techniniai gedimai: automatiniu būdu laiku nepradėjo veikti laivo generatorius bei gaisrinės sistemos vamzdynas dviejose vietose buvo nesandarus.
Sunkmečiu uoste perkraunama gerokai mažiau krovinių.
Turkijos jūrų administracija pripažino, kad sulaikymas buvo nepagrįstas. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Sulaikymas Laivas

Nurodyti vietos inspektoriaus trūkumai ištaisyti, kol laivas buvo iškraunamas uoste, tad prastovos jis nepatyrė.

Gavę laivo savininko pranešimą apie laivo sulaikymą, Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) Laivybos kontrolės skyriaus specialistai išnagrinėjo informaciją ir priėję prie išvados, kad sulaikymas buvo neteisėtas, jį apskundė.

LSLA kreipėsi į Turkijos jūrų administraciją dėl nepagrįsto sulaikymo ir nusiuntė kopijas Viduržemio jūros ir Paryžiaus savitarpio supratimo memorandumų sekretoriatams. Nors Lietuvos laivas dėl sulaikymo nepatyrė prastovos, apie faktą, kad laivas buvo sulaikytas, Turkijos jūrų administracija būtų informavusi Tarptautinę jūrų organizaciją.

Birželio pabaigoje LSLA informuota, kad Turkijos jūrų administracija nusprendė pakeisti padarytas pastabas dėl trūkumų Lietuvos laive. Dabar jos traktuojamos ne kaip tokios, dėl kurių laivui draudžiama išplaukti iš uosto. Pastaba dėl laivo generatoriaus apskritai panaikinta.

Turkijos jūrų administracija pripažino, kad jos inspektoriaus nurodyti trūkumai nekėlė grėsmės  Lietuvos laivui, įgulai ar kroviniui. Ji LSLA informavo, kad praneš Viduržemio jūros memorandumo informacijos centrui apie laivo „Perseus“ sulaikymo fakto panaikinimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius