Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 03 15

TV3 vėl gresia įspėjimas už rezonansinių Kauno įvykių nušvietimą „Akistatoje“

Populiariausio Lietuvoje televizijos kanalo TV3 laidai „Akistata“ gresia dar vienas įspėjimas už rezonansinių Kauno įvykių nušvietimą.
K.Krivickas sako, kad visame pasaulyje komercinė žiniasklaida prisitaiko prie to, ką nori matyti, girdėti ar skaityti auditorija
Laidos „Akistata“ vedėjas K.Krivickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Radijo ir televizijos komisija trečiadienio posėdyje ketina svarstyti dėl nuobaudos bendrovei „Tele–3“ už Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus laidoje pernai lapkričio 24 dieną, BNS sakė komisijos Administracijos direktoriaus pavaduotoja Jurgita Iešmantaitė.

„Paskelbta informacija pažeidžia nepilnamečio interesus. Buvo paskelbti apklausų protokolai, kiti dalykai“, – aiškino J.Iešmantaitė.

Komisija įvertino žurnalistų etikos inspektoriaus pateiktą informaciją.

Prokurorai šiemet buvo prašę komisijos laikinai sustabdyti TV3 licencijos galiojimą, tačiau generalinis prokuroras Darius Valys vasarį tokį prokurorės prašymą atšaukė ir nurodė iš naujo spręsti klausimą, kaip užtikrinti dviejų mažamečių teises ir apginti teisėtus interesus, kad TV3 televizija ir laida „Akistata“ neviešintų su jais susijusių teisminės baudžiamosios bylos duomenų.

TV3 ne kartą bausta dėl šios laidos – pernai gruodį laikinajai generalinei direktorei buvo skirta 1000 litų bauda, komisija dėl šios laidos turinio taip pat ne kartą įspėjo televizijos kanalą.

Radijo ir televizijos komisijos administracijos direktorius Nerijus Maliukevičius BNS anksčiau yra teigęs, jog sprendimų dėl licencijos nebus, kol bus priimtas sprendimas dėl lapkričio 24 dienos laidos.

J.Iešmantaitė savo ruožtu antradienį BNS sakė, jog administracinės teisės pažeidimo protokolo šiuo atveju nėra surašyta. Pasak jos, komisija neturi galių uždrausti konkrečių laidų.

„Lietuvoje cenzūros nėra. Kol laida neišėjo į eterį, niekas jos neuždraus ir sustabdyti negali – čia yra tik transliuotojo ir prodiuserio reikalai, o mes kaip reguliuojanti institucija negalime uždrausti laidos. Kai yra paskelbiama informacija ir ta informacija pažeidžia įstatymą, tuomet atitinkamai reaguojama“, – kalbėjo J.Iešmantaitė.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad Radijo ir televizijos komisija gali trims mėnesiams sustabdyti licencijos galiojimą, jei transliuotojas pažeidžia įstatymų reikalavimus dėl nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio jų fiziniam, protiniam ar doroviniam vystymuisi ir jeigu jam per pastaruosius 12 mėnesių už tokį pat pažeidimą buvo pakartotinai skirta administracinė nuobauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius