-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 23

„Tvarkiečius“ į Seimo rinkimus ves Remigijus Žemaitaitis

Šeštadienio rytą partijos „Tvarka ir teisingumas“ tarybos posėdyje nuspręsta, kad partijos vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis ves „tvarkiečius“ spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Šarūnės Janušonytės/15min nuotr

Tarybos patvirtinto sąrašo daugiamandatėje apygardoje pirmajame sąrašo dešimtuke po R.Žemaitaičio rikiuojasi Kęstas Komskis, Rimas Andrikis, Petras Gražulis, Vytautas Kamblevičius, Rimantas Antanas Ručys, Juozas Imbrasas, Ona Valiukevičiūtė, Kęstutis Bartkevičius, Kęstutis Pūkas.

Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Šarūnės Janušonytės/15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Klimatologė sąraše – 16

Su partija „Tvarka ir teisingumas“ Seimo rinkimuose kandidatuos ir žinoma Lietuvos klimatologė Audronė Galvonaitė. Ji partijos rinkiminiame sąraše įrašyta šešiolikta. 22-uoju įrašytas Julius Panka.

Taip pat buvo pristatytas ir septyniasdešimties asmenų, kurie pretenduos vienmandatėse apygardose, sąrašas. Vilkaviškio apygardoje, kurioje kandidatuoja premjeras Algirdas Butkevičius, partija „Tvarka ir teisingumas“ savo kandidatūros nekelia.

Rinkimų štabo vadovas, Seimo Ekonomikos komiteto vadovas Remigijus Žemaitaitis pristatė partijos politinę programą. „Tvarkiečiai“ joje žada, kad teiks siūlymus už kiekvieną gimusį vaiką mokėti trijų tūkst. eurų išmokas, didinti minimalią algą iki 777 eurų atskaičius mokesčius, suteikti PVM lengvatas šildymui ir būtiniausiems maisto produktams, įvesti tam tikras normas dėl pensijų mažinimo, kad jos daugiau niekada nebūtų mažinamos nepagrįstai, didinti atlyginimus kultūros darbuotojams, slaugytojams ir kitiems, o pensijinio amžiaus ribą nustatyti ties 63 metais.

„Tvarkos ir teisingumo“ programoje numatytos nuostatos prieš vienos lyties santuokas ir prieš dabartines migrantų skirstymo kvotas Europoje. Pasak R.Žemaitaičio, neteisinga, kad kvotos buvo tiesiog paskirstytos, esą reikia kovoti, kad jos būtų perskirstytos ir Lietuvai nereikėtų priimti tiek migrantų.

Pasak R.Žemaitaičio, partija pasisako, kad referendumui surengti vietoje 300 tūkst. piliečių parašų, turėtų pakakti 100 tūkst., tada piliečiai galėtų lengviau išreikšti savo nuomonę alkoholio pardavimų, dirbtinio apvaisinimo ir kitais klausimais, nes šiuo metu yra daugybė dalykų, dėl kurių tauta galėtų pasisakyti, bet neturi realios galimybės išreikšti savo balsą.

Rinkimai vyksta tada, kai pasaulis labai pasikeitęs ir savaime suprantamų dalykų tiesiog nebėra, – R.Paksas

Partijos pirmininkas Rolandas Paksas teigė, kad šie rinkimai bus kitokie, nes „rinkimai vyksta tada, kai pasaulis labai pasikeitęs ir savaime suprantamų dalykų tiesiog nebėra. Keičiasi ir Europos Sąjunga, ypač po Jungtinės Karalystės pasitraukimo, tad buvimas Europos Sąjungoje taip pat nebėra savaime suprantamas“ .

Pasak jo, šiuo metu Lietuvoje dauguma politinių sprendimų yra proeuropietiški, o nacionalinės, valstybinės politikos trūksta.

15min primena, kad vadovaujantis 2004 metais Konstitucinio teismo priimtu sprendimu, partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R.Paksas dalyvauti Seimo rinkimuose negali dėl draudimo užimti bet kokias pareigas, kurioms būtina priesaika.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius