-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20

„Tvarkietis“ Remigijus Ačas jungtis su „darbiečiais“ nenori: Rolandas Paksas dėl posto išduoda rinkėjus ir kolegas

Dviejų partijų jungtuvės iš reikalo, vienpusiški šias partijas valdančių asmenų sprendimai ir 26 tūkst. įkaitais tapusių abiejų partijų narių verčia susimąstyti apie esamą padėtį, priežastis bei ieškoti sprendimų, dar galinčių išvesti iš šios suplanuotos krizės. Tokios nuomonės laikosi Seimo narys, partijos Tvarka ir teisingumas Raseinių skyriaus vadovas Remigijus Ačas, vertindamas paskelbtus Rolando Pakso ir Viktoro Uspaskicho planus sujungti partijas.
R.Ačas
R.Ačas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Partijų jungimasis demokratine ir politinės brandos prasme – sveikintinas, tačiau šioje situacijoje, nežinau, ar jau sveikinti partijų lyderius ir jų įkaitais paverstus tūkstančius partiečių, ar užjausti“, – teigia parlamentaras R. Ačas.

Pasak jo, į klausimą, kodėl ši santuoka reikalinga Darbo partijos pirmininkui V. Uspaskichui, jau atsakė prokurorai, žurnalistai ir politologai.

„Tačiau laikas atsakyti ir į klausimus apie kitą „sutuoktinį“ R.Paksą, kurį reikalas taip prispyrė, kad nebeliko kitos išeities, kaip tik „tuoktis“, – pranešime teigia R.Ačas.

Anot jo, „Tvarka ir teisingumas" vedamas į mirtį – tai esą rodo nuolat blogėjantys rinkimų rezultatai, pasitraukiantys protingi žmonės ir jų vietas užimantys klusnūs vykdytojai.

„Esu įsitikinęs, kad kraštutinio žingsnio – jungimosi – R. Paksas ėmėsi norėdamas išlikti pirmininku. Pabrėžiu, – bet kokios partijos pirmininku. Tačiau naivu manyti, kad šią „karūną“ dabartinis Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas išlaikys ilgiau kaip metus. Nes V. Uspaskichas nepalyginamai iniciatyvesnis lyderis, ir tokių kaip R.Paksas „ant sprando” jam nereikia”, – teigia R.Ačas.

Seimo narys neabejoja, kad po jungtuvių partijos „Tvarka ir teisingumas“ laukia „Naujosios sąjungos„ likimas, nes lygiavertė partnerystė tėra iliuzija ir išsisklaidys jau po kelių mėnesių.

„Darbo partija „prarijo“ vieną partiją, praris ir kitą. O R.Paksas partiją tiesiog gražiai išmainė į laikiną laimėjimą", – trečiadienį išplatintame pranešime spaudai teigia R.Ačas.

„Tvarkietis“ susijungimą su Darbo partija mato kaip savo partijos „subankrotinimą" Darbo partijos glėbyje“.

Lygina su V.Romanovu

Seimo narys R. Ačas lygina R.Paksą su didžiausiu Ūkio banko akcininku Vladimiru Romanovu, kuris savo kvailystėmis banką nuvarė iki uždarymo.  R.Ačas teigia, kad dabar jam labiausiai gaila „įkaitais tapusių abiejų partijų narių", taip pat – apgautų rinkėjų.

„Mes savo vertybes deklaravome ne tam, kad taptume kitos partijos filialu, todėl tie, kas turi atsakomybės jausmą, negali pritarti tokioms jungtuvėms“, – įsitikinęs jis.

R.Ačas taip pat stebisi, kad R.Paksas apie planus jungtis su „darbiečiais" nepranešė partijos Raseinių rajono skyriui.

„Šiame skyriuje yra 1600 narių. Tai – beveik šeštadalis visos partijos. Šio skyriaus žmonės buvo vieni ištikimiausių partijos narių, o jiems už ištikimybę pakišo kiaulę. Kažkada kartu su R.Paksu buvome liberalai. Tada bent turėjome ideologiją ir bendrą, aiškią viziją. Deja, dabar aiškiai matome, kad dirbti ideologijos rėmuose kai kam per daug sunku. Ką dėl to turime? Autoritarinį „bizniuką“, – teigia R.Ačas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius