-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Tyrimas: didžiausios algos – Krašto apsaugos ministerijoje

Vyriausybės strateginio koordinavimo departamento atlikta analizė parodė, kad iš 14 ministerijų Krašto apsaugos ministerija išsiskiria aukščiausiomis algomis – vidutinis darbo užmokestis siekia 4 tūkst. litų.
Krašto apsaugos ministerija
Krašto apsaugos ministerija / Dainiaus Labučio/ Scanpix nuotr.

Antra – Ūkio ministerija, kurioje alga vidutiniškai sudaro 3,5 tūkst. litų, trečia – Energetikos ministerija, kurioje vidutinis darbo užmokestis siekia maždaug 3,4 tūkst. litų, pranešė Lietuvos televizijos naujienų laida „Šiandien“.

Pigiausi – Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai. Čia vidutinė alga – maždaug 1,7 tūkst. litų.

Be to, pagal tyrimą Krašto apsaugos bei Ūkio ministerijos išsiskiria ir viršininkų gausa. Krašto apsaugos ministerijoje viršininkas vadovauja dviem darbuotojams, Ūkio ministerijoje – trims, Sveikatos apsaugos – beveik keturiems.

Švietimo ir mokslo ministerijoje septyniems darbuotojams tenka vienas vadovas.

Ministrai tikina paveldėję tokias išskirtines sąlygas iš buvusios valdžios.

„Ministerija yra nedidelė, žmonėms yra svarbus karjeros klausimas. Tai, matyt, todėl buvusi vadovybė ir stengėsi kurti tam tikrų pareigybių, sakykime, skyrių vedėjų pavaduotojų pareigybes, kad jauni žmonės, atėję į sistemą, turėtų galimybę laiptelis po laiptelio kilti karjeros laiptais. O dėl atlyginimų, nežinau, ar čia turima galvoj ministerijoje, ar krašto apsauga visa, pasižiūrėsim, galbūt irgi todėl, kad tų vadovų buvo nemažai sistemoje. Mes stengiamės reorganizuotis“, – teigė krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė.

„Vienos ministerijos nusprendė mažinti algas, leisti į neapmokamas atostogas, kitos susimažino žmonių skaičių. Mūsų ministerijoje buvo priimtas sprendimas mažinti žmonių skaičių, dėl to algos išliko šiek tiek aukštesnės. Departamentuose neliko nei pavaduotojų, nei skyrių pavaduotojų, ir pagal žmonių skaičių ir vadovų skaičių kitais metais atrodysime tikrai labai gerai“, – kalbėjo ūkio ministras Dainius Kreivys.

Premjeras neatsako į klausimą, ar čia sutapimas, kad tarp ministerijų, kur darbo sąlygos geriausios, daugiausia konservatorių valdomų.

„Jūs geriau klauskite, kodėl Ministro pirmininko tarnyba tokį tyrimą atlieka. Mes matome, kad reikia ir toliau bendrų pastangų sistematizuoti visas valdymo struktūras. Kai kurios ministerijos ar žinybos išties galbūt yra ir per daug išsiplėtusios per paskutinį dešimtmetį, ir tokia palyginamoji analizė bus labai gera priemonė svarstant ir sprendžiant dėl kitų metų biudžeto asignavimo“, – sako A. Kubilius.

Pagal analizę Krašto apsaugos ministerija daugiausiai iš visų ministerijų biudžeto pinigų išleidžia komandiruotėms. Tiesa, šios ministerijos valdininkų pravažinėtas kilometras mokesčių mokėtojams kainuoja 50 centų, tuo metu Aplinkos ministerijoje – keturiskart brangiau, 1,8 lito. Antras pagal brangumą – Energetikos, toliau – Ūkio, Finansų ir Žemės ūkio ministerijų transportas.

„Negaliu komentuoti, nes nemačiau tokio vertinimo, ką reiškia tas kilometras“, – sakė Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Analizę atlikusio Ministro pirmininko tarnybos Strateginis departamentas teigia, kad pirmą kartą pabandė palyginti ministerijų darbo efektyvumą, o duomenis teikė pačios ministerijos, todėl esą juos galėjusios pateikti nevienodus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius