Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Ugniagesiai tikrins socialinės rizikos šeimų krosnis ir elektros instaliaciją

Gegužę ir birželį ugniagesiai gelbėtojai rengia akciją „Kai žinau, namie saugiau“. Per ją bus lankomasi socialinės rizikos šeimose, tikrinamos krosnys, elektros instaliacija, kiti pavojų galintys kelti galimi liepsnos židiniai.
Žarsteklis
Žarsteklis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Gyventojų būstus prevenciškai lankantys ugniagesiai gelbėtojai įspėja, kad šaltajam laikotarpiui iš anksto būtina ruošti ne tik malkas, bet ir krosnis. Jiems daugiausiai rūpesčio kelia socialinės rizikos gyventojų būstai.

Maišiagalos gyventoja sako gaisrų bijanti ir įsiklausysianti į gaisrininkų pastabas.

Viską darau. Galiu dešimt kartų ateiti atgal pažiūrėti, ar viskas tvarkoje. Tada eiti, – tikina Česlava Minkovska.

„Viską darau. Galiu dešimt kartų ateiti atgal pažiūrėti, ar viskas tvarkoje. Tada eiti“, – tikina Česlava Minkovska.

Kitos Maišiagalos gyventojos būste ne tik krosnis sena, bet ir elektros instaliacija. Į seną ilgintuvą sujungta keletas buities prietaisų. Ant krosnies guli apdegę skudurai.

„Aš neturiu jėgų padaryti viena viską. Reikia gi vyro kažkokio, kad padėtų“, – teigia Dana Pietsion.

Maišiagaloje yra 14 socialinės rizikos šeimų. Seniūnas sako, kad jos stebimos.

„Galime net medžiagų nupirkti, galbūt darbininkas, šeimininkas sugeba sutvarkyti, tai va, padėsime“, – tikina Maišiagalos seniūnas Stefanas Orševski.

„Tikrai daugelis atvejų būna, kad neišgali žmogus. Ne todėl, kad nenori, bet jis neišgali. Įvardinta grėsmė, ji tampa mažesne grėsme. Gal jis šiuo metu neatkreipė dėmesio, bet po to tikrai, ar tai su kaimynu, ar su giminaičiu pasitars ir pašalins tą gaisro grėsmę”, – sako Vilniaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotoja Edita Zdanevičienė.

Ugniagesiai gelbėtojai kartu su seniūnijos darbuotojais per tokius apsilankymus gyventojams dovanoja autonominius dūmų detektorius. Dar daugiau jų išdalyti žada per artimiausius du mėnesius.

„Šios akcijos esmė yra padėti suprasti žmonėms pavojus ir pagelbėti, esant reikalui, praktiškai pavojus pašalinti. Savivaldybės lėšomis perkama konkreti įranga arba samdomas darbuotojas, kuris sutvarko krosnies ar elektros įrangą“, – sako Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Edgaras Geda.

Lietuvoje yra per 10 tūkst. socialinės rizikos šeimų. Jose auga apie 16 tūkst. vaikų. Dauguma šių šeimų būstų ugniagesiai gelbėtojai žada aplankyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius