-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 30

Ukmergės merui nepatiko viešai skleidžiama informacija

Rajono tarybos narys Andrius Kalesnikas savo interneto svetainėje kalesnikas.lt, paskelbė keletos viešųjų pirkimų konkursų, įvairiems rekonstrukcijos darbams atlikti, rezultatus.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Juose matyti, kad Ukmergės rajono viešųjų pirkimų komisijos skelbtus pirkimus laimi ne mažiausią kainą pasiūliusi įmonė. Paskelbta informacija užrūstino rajono merą Algirdas Kopūstą. Jis kreipėsi į rajono savivaldybės Etikos ir procedūrų komisiją, kad būtų įvertintas politiko elgesys, viešai skleidžiant tokią informaciją.

Iš keturių svetainėje paviešintų pirkimų, tik viename konkurse nugalėtoju paskelbiama įmonė, pasiūliusi mažiausią kainą. Du konkursus laimi tarybos nariui Juozui Armanavičiui priklausanti įmonė UAB „Izobara“. 40 butų gyvenamojo namo statybos Ukmergės mieste darbų pirkime, trys kompanijos (galimai pateikusios mažesnę kainą) yra pašalinamos iš konkurso argumentuojant, kad neatitinka tiekėjų kvalifikacijos reikalavimų ir sutartis pasirašoma su UAB „Izobara“.

Vaikų lopšelio–darželio „Šilelis“ rekonstravimo darbų pirkime mažiausią kainą pasiūlo UAB „Vilungė“. Dėl smulkios vienos biurokratinės klaidos (trūko parašo po vienu lapu) yra šalinama iš konkurso ir laimėtoju pripažįstama UAB „Izobara“, kuri pasiūlė darbus atlikti 147 811 Lt brangiau nei UAB „Vilungė“.

Ukmergės miesto gatvių, šaligatvių, pėsčiųjų–dviračių takų (Maironio g.,Vienuolyno g. ir Kęstučio a.) rekonstrukcijos darbų pirkime mažiausią kainą pasiūlė visoje Lietuvoje garsi įmonė – UAB „Kauno keliai“. Tačiau konkurso nugalėtoja skelbiama antroje vietoje likusi, 484 930 litų brangiau darbus atlikti siūliusi, AB „Ukmergės keliai“. Dėl per mažos kainos UAB „Kauno keliai“ yra pašalinami iš konkurso. Beje, kai kuriems darbams minėtose gatvėse atlikti AB "Ukmergės keliai samdė UAB "Kauno keliai", skelbiama Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai priklausančio politiko svetainėje kalesnikas.lt. Tuo tarpu rajono meras mano, kad ši informacija yra tendencinga, neatitinka tikrovės ir diskredituoja savivaldybės administracijos darbą.

„Neįsivaizduoju už ką mane meras skundžia Etikos ir procedūrų komisijai. Mano nuomonės ten beveik nėra, tik skaičiai ir informacija iš viešai prieinamos, Centriniame viešųjų pirkimų portale skelbiamos medžiagos. Tai bandymas užčiaupti opoziciją“ – sako A. Kalesnikas. Politikas mano, kad Viešųjų pirkimų komisijos labiau diskredituoti nei ji tai padarė pati, organizuodama „Atliekų tvarkymo Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje 2010–2014 metais" paslaugos pirkimą, neįmanoma.

Politikas taip pat atkreipia dėmesį, kad Viešųjų pirkimų skelbimus Ukmergės rajono savivaldybės svetainėje rasti nėra sudėtinga. Tačiau, priešingai nei Anykščių ar kitose savivaldybėse, informacija apie laimėtojus, dalyvius ir pinigines sutarčių sumas svetainėje nėra skelbiama.

A. Kalesniką pasidomėti rajone vykstančiais viešaisiais pirkimais paskatino Valstybės kontrolės išplatintas pranešimas apie neskaidrius viešuosius pirkimus visoje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius