Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 11 12

Universiteto vardas užstrigo tarpuvaldyje

Vardą pasikeisti siekiančio Vilniaus pedagoginio universiteto vardo keitimo procedūra „pakibo“ tarpuvaldyje. Seimas priėmė teikimą, tačiau tebelaukiama Vyriausybės išvadų dėl esą šiai procedūrai reikalingų papildomų lėšų.
Vilniaus pedagoginis universitetas nesulaukia, kada galės pasikeisti vardą.
Vilniaus pedagoginis universitetas nesulaukia, kada galės pasikeisti vardą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prašydami Vyriausybės nuomonės, seimūnai aiškino neva siekiantys sumažinti sąnaudas – esą universiteto vardo keitimas brangiai kainuos.

„Universiteto vardo pakeitimui reikia apie 20 tūkst. Lt. Juos mes turime ir jokių papildomų pinigų mums nereikia“, – aiškino Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) rektorius Algirdas Gaižutis. Anot jo, mokslo įstaiga tapo tarpuvaldžio įkaite, o sprendimų priimti niekas iki kadencijos galo nebenori.

Persivadinti Vilniaus edukaciniu universitetu VPU norėtų dėl kelių priežasčių – universitete atsirado daug naujų disciplinų, netelpančių į žodžio „pedagogika“ reikšmę.„Seimas pritarė teikimui, tačiau paprašė Vyriausybės išvadų. Prašymas pateiktas prieš 10 dienų, o Vyriausybė turi mėnesį sprendimui priimti, bet vargu ar tai spręs dabartinė valdžia“, – patikino Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Virginijus Domarkas.  VPU pavadinimą norėjo pasikeisti nuo naujųjų metų.

„Būtų buvę paprasčiau ir su apskaita, ir su užsienio partneriais“, – dėstė A.Gaižutis. Persivadinti Vilniaus edukaciniu universitetu VPU norėtų dėl kelių priežasčių – universitete atsirado daug naujų disciplinų, netelpančių į žodžio „pedagogika“ reikšmę. Taip pat šio žodžio pavadinimuose neturi ir dauguma Europos universitetų bei Rusijos institutų.

Vilniaus pedagoginis universitetas

Pirmoji aukštoji pedagoginė mokykla buvo įsteigta 1935 m. Klaipėdoje. 1939 m. Vokietijai užgrobus Klaipėdos kraštą, Pedagoginis institutas buvo perkeltas į Panevėžį, o tų pačių metų rudenį Lietuvai atgavus Vilnių, jis buvo perkeltas į sostinę ir pavadintas Vilniaus pedagoginiu institutu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius