-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Uoste užvirė darbai

Klaipėdos uoste po pusantrų metų pertraukos ketvirtadienį pradėti dugno valymo darbai. Pradėta tvarkyti ir dar pernai gruodį įgriuvusi Valstybinei jūrų uosto direkcijai priklausanti krantinė ties Senąja perkėla.
Danės krantinė
Krantinė netoli Senosios perkėlos įgriuvo dar pernai gruodį, tačiau tvarkyti ją imtasi tik dabar. / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.

„Didžiausių problemų sukėlė dugno gilinimas ir valymas – bandome išjudinti reikalus. Paskutiniai valymo darbai vyko pernai balandį. Tuomet iškasti 595 kubiniai metrai grunto. Dabar dugne yra apie pusė milijono kubinių metrų sąnašų, darbų teko imtis neatidėliojant. Bendrovei „Klaipėdos hidrotechnika“ buvo paskutinė diena pradėti valymo darbus, kitaip grėstų 400 tūkst. litų bauda. Darbai buvo pradėti“, – sakė direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas. 

Jis vylėsi, kad iki baisiausių rudens darganų pavyks paruošti uostą, kad čia galėtų atplaukti didesnės grimzlės laivai. Dėl uždelstų dugno valymo darbų E.Gentvilas neseniai iš darbo atleido infrastruktūros direktorių A.Kamarauską.

Krantinę tvarkys iki pavasario

Vos tris mėnesius direkcijai vadovaujantis E.Gentvilas stebėjosi, kodėl užtruko pernai gruodį įgriuvusios krantinės tvarkymo darbai. „Krantinės rekonstrukcijos darbai jau pradedami, taip pat toje vietoje, kur įgriuvo“, – sakė jis. Pasak generalinio direktoriaus, įgriuva pridarė 100 tūkst. Lt nuostolio.

Anot naujojo infrastruktūros direktoriaus Vidmanto Paukštės, šiemet krantinės jau nepavyks sutvarkyti. Planuojama, kad ji bus baigta iki pavasario.

Netrukus darbai turėtų užvirti ir Šiauriniame rage. Čia pagaliau turėtų būti pradėtas statyti pirsas – į marias išsikišusi prieplauka. Pastačius ją iš čia nuolat plaukiotų keltas. Iš pradžių buvo numatyta, kad pirsas bus baigtas balandžio pabaigoje, tačiau darbams vėluojant tikimasi, jog jis stovės gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius