Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 11

Urėdas apie projektą „Pušys Klaipėdai“: „Ambicingas sumanymas!”

Klaipėdoje siekiama įgyvendinti ambicingą sumanymą – pasodinti 50 tūkst. pušaičių. Miškininkų teigimu, jei ši svajonė virstų realybe, pasikeistų neatpažįstamai.
Pušys
Pušys / Shutterstock nuotr.

Kretingos miškų urėdijos urėdas Antanas Baranauskas 15min pasakojo, kad kad pajūrio miškuose kasmet pasodinama po kelis tūkstančius pušaičių sodinukų.

„Viename hektare pasodiname po 4-5 tūkst. sodinukų. Todėl vien mieste pasodinti 50 tūkstančių pušaičių man atrodo kaip fantastika. Esame įpratę miestuose matyti didelius lapuočius, todėl kartais sunku įsivaizduoti, kad parkuose ir dideliuose skveruose gali augti ir pušys“, – svarstė A.Baranauskas.

Anot jo, apželdinant miestus svarbu tartis su architektais. „Vargiai įsivaizduoju ištisus plotus mieste, apsodintus pušynu. Bet gal gražu?“ – svarstė pašnekovas. 

Urėdo teigimu, paprastai miestuose sodinamos jau praaugintos pušaitės, bent metro dydžio, kad praeiviai neištryptų. Tačiau, kai sodinami didesni kiekiai – galima ir mažesnes: vienmetes arba dvimetes. 

„Nepasakyčiau, kad tai lepūs augalai. Svarbu tinkamai pasodinti“, – teigė urėdas A.Baranauskas. 

Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius jau ne kartą skaitė apie projektą „Pušys Klaipėdai“. „Gyvenu Klaipėdoje, Žvejybos rajone. Man, kaip klaipėdiečiui, kasdien vaikščiojančiam po savo rajonėlį, kur kas mieliau būtų matyti augančias pušis nei betoną ar šunų paliktas išmatas“, – teigė D.Nicius 15min.

D.Nicius skaitė ir architektų mintis apie šią akciją. „Labai įdomios profesionalų mintys. Aš pats, kaip Klaipėdos gyventojas, tik džiaugsiuosi matydamas augalus po langais. Yra teritorijų, kurios nėra reprezentacinės, gal kiek atokesnės, jos visos gali virsti pušynais“, – svarstė parko vadovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius