-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 01

Už išsaugotus medžius – smuikininko padėkos koncertas

Šią vasarą smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis daugiausia laiko skyrė ne savo koncertinei veiklai, bet pilietinei akcijai. Talentingo žmogaus pastangomis , padedant savivaldybei ir bendrovės „Kauno energija“ vadovams, Dainavos gyvenamajame rajone nuo sunaikinimo pavyko išsaugoti senų liepų alėją.
V.Čepinskis koncertuos Dainavos mikrorajono gyventojams.
V.Čepinskis koncertuos Dainavos mikrorajono gyventojams. / E.Jankausko nuotr.

Dėkodamas už miesto vadovų, verslininkų paramą saugant miesto žaliąjį rūbą, menininkas nusprendė surengti padėkos koncertą.

Šeštadienį, rugsėjo 3 d., 14 val.  Draugystės parke V.Čepinskis rengia nemokamą koncertą Dainavos gyventojams bei visiems kauniečiams. Jame dalyvaus žinomi dainininkai – Vaida Genytė, Linas Adomaitis, Kauno burgundiškojo choro dalyvė Evelina Bakanovienė su savo auklėtiniais, roko grupė iš Vilniaus „Agnė plius Jonas“ ( Agnė Buškevičiūtė ir Jonas Lapinas), taip pat aktorius Petras Venslovas ir, žinoma, pats smuiko muzikos meistras V.Čepinskis.

Prieš koncertą , nuo 12 val. Dainavos seniūnijos vadovai Draugystės parke įrengs atrakcionų miestelį, veiks prekybininkų mugė.

Šis koncertas pradės tradicinį renginių ciklą Draugystės parke „Meno ruduo Dainavoje“, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Pilietinės akcijos ištakos

2011 m. pavasarį, pagal iš anksto patvirtintą projektą, Dainavos gyvenamajame rajone buvo pradėti šilumos vamzdynų keitimo darbai. Pagal projektą, keičiant vamzdyną šalia Draugystės parko esančioje teritorijoje, buvo numatyta iškirsti per 10 ten augusių 40 –mečių liepų.

Šalia liepos alėjos esančių namų gyventojai labai jautriai į tai reagavo, jie ėmė ieškoti būdų, kad liepos būtų išsaugotos. Kadangi viename iš namų prabėgo V.Čepinskio vaikystė, o dabar ten gyvena jo tėvai, garsus muzikantas pats pakilo į kovą dėl liepų.

Prašydamas išsaugoti medžius , V.Čepinskis kreipėsi į miesto vadovus – merą Rimantą Mikaitį ir jo pavaduotoją Stanislovą Buškevičių. Miesto vadovai tarpininkavo V.Čepinskui sprendžiant  liepų išsaugojimo problemą su šilumos tinklų renovacijos projekto užsakovu,  bendrove „Kauno energija“.

Bendrovės vadovas Rimantas Bakas jautriai sureagavo į menininko prašymą ir , pasitelkęs specialistų komandą bei skyręs papildomą finansavimą, šiek tiek pakeitė technologinius sprendimus ir išsaugojo didžiąją dalį liepų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius