-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 14

Už Neries regioninio parko niokojimą keturratininkams – tik įspėjimai

Prieš savaitę Neries regioninio parko Karmazinų pažintiniame take pričiupti keturratininkai sulaukė bausmių. Kiekvienam iš jų teks susimokėti po 30–50 eurų baudą. Tačiau ne už tai, kad niokojo parką, nes ši veikla jiems tekainavo įspėjimus.
Keturratininkai Karmazinų pažintiniame take
Keturratininkai Karmazinų pažintiniame take / Neries regioninio parko nuotr.

„Atsimenate prieš savaitę mūsų nufilmuotus keturratininkus, važinėjančius Karmazinų pažintiniu pėsčiųjų taku? Informaciją perdavėme Maišiagalos policijos pareigūnams, kurie visus penkis keturratininkus surado ir nubaudė!“ – pirmadienio vakarą savo paskyroje „Facebook“ pasidžiaugė Neries regioninio parko direkcija.

Komentaruose klausiami, ar teisingai buvo nubausti parką niokoję keturratininkai ir ar apsimoka apie tokius pranešti, parko atstovai užtikrino, kad teisingai.

15min pasidomėjo Vilniaus apskrities vyriausiame policijos komisariate, kokios nuobaudos skirtos keturračiais besismaginusiems asmenims. Pažeidėjų buvo penki ir kiekvienas nubaustas individualiai.

Pasirodo, visi penki pažeidėjai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 282 str. 1 dalį už neteisėtą važiavimą per žolinę dangą, miško paklotę ar vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis gavo įspėjimus, nes šis straipsnis numato arba įspėjimą, arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Tačiau pinigines baudas pažeidėjams vis dėlto teks susimokėti, kadangi jų keturračiai buvo nedrausti privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu (už tai skirtos 30–50 eurų baudos visiems penkiems keturratininkams), o vienas keturratis – ir be valstybinės techninės apžiūros, tad jo savininkui skirtas ne tik įspėjimas dėl važiavimo per žolinę dangą ir miško paklotę bei 50 eurų bauda už draudimo neturėjimą, bet ir dar viena 30 eurų bauda.

Keturratininkus vasario 4 dieną sutiko lankytojus Karmazinų pažintiniu taku vedžiojęs Neries regioninio parko gidas Saulius Pupininkas. „Šeštadienį Karmazinų pažintiniame take pričiupome būrį keturratininkų. Norime dar kartą priminti, jog važinėti keturračiais ar motociklais bekele (o ypač pažintiniais pėsčiųjų takais!) yra griežtai draudžiama. Mieli parko lankytojai, pastebėję juos sudrausminkite, nufilmuokite, o geriausia – praneškite tel. 112“, – „Facebook“ rašė parko direkcija.

S.Pupininkas 15min sakė, kad jam paprašius keturratininkai pasišalino, o savo veiksmus jie teisino tuo, kad nematė ženklų, nežinojo, jog važinėti čia negalima. Pernai panašių atvejų, kai keturratininkai važinėjo ne takais, o buvo nusukę į piliakalnius, bekeles, Neries regioniniame parke buvo užfiksuoti du.

Neries regioninio parko interneto svetainėje rašoma: Karmazinų pažintinis takas – lyg gausybės ragas: čia stūkso didžiausias Vilniaus apylinkėse pilkapynas, Neris išsilieja į plačiausią savo vagą parko teritorijoje, stūkso aukščiausias skardis su daugiausia laiptelių į jo viršūnę ir... galima rasti daugiausia vietų išsikepti kepsnį bei pasidžiaugti miško ir upės darna! Jų šiame pažintiniame take – net penkios. Kiekvienoje iš jų įrengti stalai, suolai, laužavietės bei pavėsinės – pasislėpti nuo permainingo ir ne visada draugiško lietuviško oro...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius