-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždarius Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, eilės kitur neišaugo, teigia VSAT

Uždarius Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, situacija kituose veikiančiuose pasienio punktuose išliko tokia pati, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

„Neišaugo, situacija liko tokia pati praktiškai. Tai, kad buvo uždarytos Lavoriškės ir Raigardas, žiūrint šios dienos ryto duomenis, situacija išliko praktiškai tokia pati Šalčininkuose ir Medininkuose – ten eilės yra, ten jos ir buvo“, – BNS sakė G. Mišutis.

Anot jo, Medininkuose laukia apie 300 krovininių automobilių, Šalčininkuose – apie 170. Panašūs duomenys buvo ir ketvirtadienį.

G. Mišučio teigimu, pasienio punktų uždarymas praėjo sklandžiai.

„Visai sklandžiai praėjo, konfliktų kažkokių, bandymų praeiti ar kažkokių incidentų nebuvo“, – teigė jis.

Vidurnaktį buvo pradėtos statyti laikinosios užtvaros, koncertina, dabar, anot atstovo, bus statomi stacionarūs gelžbetoniniai blokai.

Atėjus vidurnakčiui iš Baltarusijos pusės Raigardo punkte liko laukti nespėjęs į Lietuvą įvažiuoti autobusas bei neilga lengvųjų automobilių eilė.

Tarnybos vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip Baltarusijos pusėje buvę asmenys dar priėjo prie sienos linijos ir bandė anapus jos esančius Druskininkų pasieniečius įkalbėti praleisti į Europos Sąjungą. Kurorto pasieniečiai į diskusijas nesivėlė ir informavo anapus sienos esančius asmenis, kad Raigardo punktas yra uždarytas, o Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje liko veikti tarptautiniai Medininkų ir Šalčininkų kontrolės punktai.

Lavoriškių punktas prieš vidurnaktį buvo tuščias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius