Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 06

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas visuomenei aiškinasi dėl Vydūno mokyklos

Pastaruoju metu Vydūno pagrindinės mokyklos perkėlimas į kitas patalpas kelia daug visuomenės diskusijų, tad uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas spaudai išplatintame pranešime išdėstė savo poziciją šiuo klausimu.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Paneigdamas gandus ir nepagrįstas interpretacijas norėčiau paaiškinti visiems klaipėdiečiams, kad senasis Vydūno mokyklos pastatas yra nusidėvėjęs, morališkai pasenęs, jame neužtikrinamos saugios ir moksleiviams reikalingos mokymosi sąlygos. Mokykla neturi stadiono, išsibarsčiusi per kelis pastatus“, – aiškino meras.

Pasak jo, net 10 metų užtruko įvairūs svarstymai ir derinimai dėl mokyklos iškėlimo į kitas patalpas. Pagaliau Klaipėdos miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą mokyklą iškeldinti. Pagal 2003 m. padarytą detalųjį planą senąjį mokyklos pastatą numatyta nugriauti, nes jis nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų, sunkiai pritaikomas kitoms reikmėms.

„Senamiestį būtina išvalyti nuo sovietmečiu čia pridygusių „dėžučių“. Plane numatyta atstatyti senųjų senamiesčio gatvelių tinklą, planuojamas naujas komercinės paskirties užstatymas, išlaikant senamiesčiui būdingą stilių, kur kursis prekybos, pramogų įstaigos, o antruose aukštuose ir mansardose bus įrengti butai.  Kol kas galima tik įsivaizduoti, kaip tai atrodys, tačiau neabejotina, kad visi siūlymai ir projektai bus „vizualizuoti“ ir pateikti visuomenės svarstymui. Mūsų visų tikslas vienas – atgaivinti senamiestį“, – pranešime dėstė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius