-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Užsienio reikalų ministerija ragina Europos Sąjungos civilinių operacijų vadovybę stiprinti EULEX misijos Kosove personalo saugumą

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas spalio 1 dieną į Europos išorės veiksmų tarnybos civilinių operacijų vadą Hansjörgą Haberį kreipėsi laišku, kuriame pabrėžė būtinybę stiprinti ES teisės viršenybės misijos Kosove EULEX personalo saugumą ir pakartojo Lietuvos pasiryžimą toliau aktyviai dalyvauti stabilizuojant padėtį Kosove.
Užsienio reikalų ministerija
Užsienio reikalų ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Viceministras H. Haberiui padėkojo už užuojautą ir solidarumą dėl rugsėjo 19 d. EULEX misijos metu žuvusio Lietuvos muitinės pareigūno Audriaus Šenavičiaus ir teigė tvirtai tikįs, kad pareigūno žudikai bus surasti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Laiške aukštam ES pareigūnui atkreipiamas dėmesys į EULEX personalo saugumo poreikius ir problemas. Lietuva pritaria po tragiško incidento įvestoms EULEX personalo asmeninio saugumo priemonėms – šarvuotų liemenių dėvėjimui ir šarvuoto transporto naudojimui ir siūlo jas taikyti ne laikinai, o nuolat.

Taip pat siūloma, kad EULEX vadovybė, savo veiksmus koordinuodama su kitomis tarptautinėmis misijomis Kosove, apsvarstytų papildomas priemones, kuriomis būtų užtikrintas didesnis misijų personalo ir tarptautinių rinkimų stebėtojų asmeninis saugumas.

A. Krivas pakartojo tvirtą Lietuvos pasiryžimą ir toliau aktyviai dirbti kartu su Europos Sąjunga ir tarptautine bendruomene stabilizuojant padėtį Kosove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius