Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius: „Baltic Pride“ – visuomenės brandos egzaminas

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį susitiko su Lietuvos gėjų lygos atstovais ir aptarė susidariusią padėtį dėl Vilniuje planuojamų seksualinių mažumų eitynių.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio nuotr.

Pasak užsienio reikalų ministro, eitynės „Už lygybę“ svarbios ne tik dėl Lietuvos tarptautinių žmogaus teisių įsipareigojimų, bet ir kaip renginys, parodantis visuomenės brandą.

„Pasisakome už taikius susirinkimus ir galimybę  visiems asmenims nepriklausomai nuo jų seksualinių pažiūrų naudotis vienodomis teisėmis ir laisvai reikšti savo nuomonę “, – pranešime spaudai cituojamas L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras kvietė ieškoti visas šalis tenkinančio sprendimo.

L. Linkevičiaus teigimu, Lietuvos prisiimti tarptautiniai įsipareigojimai ir vidaus teisės aktai įtvirtinta pagarbą visoms pamatinėms žmogaus teisėms ir laisvėms. Taikių susirinkimų teisė yra vienas iš demokratinės visuomenės esminių gyvavimo principų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad dėl liepos pabaigoje planuojamų homoseksualų eitynių „Baltic Pride“ vietos turėtų susitarti jų rengėjai ir Vilniaus valdžia, kaip buvo nurodęs teismas, tačiau teismo sprendimą reikia vykdyti.

Kaip portalas 15min.lt jau skelbė, sostinės savivaldybė praėjusią savaitę nusprendė nesuteikti galimybės Lietuvos gėjų lygai (LGL) rengti eitynes „Už lygybę“ pagrindinėje miesto gatvėje – Gedimino prospekte.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas buvo nurodęs savivaldybei iš naujo derinti pranešimą apie eitynių organizavimą. Gedimino prospekte, valdininkų teigimu, tuo metu vyks daugybė kitų renginių, tad eitynės pažeistų kitų vilniečių ir miesto svečių teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius