-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 08

Užsienio reikalų ministro G.Landsbergio kabinetui vadovaus diplomatas Simonas Šatūnas

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kabineto vadovu nuo kovo 8 dienos tampa Simonas Šatūnas, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Simonas Šatūnas
Simonas Šatūnas / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

„Džiaugiuosi, kad S.Šatūnas sugrįžo į Lietuvos diplomatinę tarnybą ir prisijungė prie komandos. S.Šatūnas yra labai patyręs diplomatas, puikiai išmanantis ne tik Europos Sąjungos (ES) politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus, bet ir daugelį kitų politikos sričių, ypač energetikos bei prekybos politiką, turi įvairiapusią tarpinstitucinio koordinavimo bei vadovavimo didelėms komandoms patirtį”, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas G.Landsbergis.

Ministras G.Landsbergis taip pat dėkoja iki šiol ministro kabineto vadovo pareigas ėjusiam ambasadoriui Algimantui Rimkūnui. A. Rimkūnas toliau tęsia darbą ministro komandoje, jis koordinuos 2024 metų referendumo dėl dvigubos pilietybės ir rinkimų organizavimo klausimus tarp Lietuvos atsakingų institucijų ir diplomatinių atstovybių.

S.Šatūnas iki šiol vadovavo Lietuvos eurokomisaro Virginijaus Sinkevičiaus kabinetui Europos Komisijoje. Diplomatas nuo 2019 metų dirbo Briuselyje Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotoju, vėliau tapo Laikinuoju nuolatiniu atstovu ES ir COREPER2 atstovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius