-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 12 /12:26

M.Adomėnas traukiasi iš užsienio viceministro iš pareigų: padariau neatleistiną klaidą

Užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje informavo, kad traukiasi iš pareigų. Pasak atsistatydinančio viceministro, tokį sprendimą jis priėmė po to, kai buvo sulaikytas už vairavimą išgėrus.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Padariau didelę ir neatleistiną klaidą – vairavau neblaivus. Todėl traukiuosi iš užsienio reikalų viceministro pareigų“ – „Facebooke“ rašo viceministras.

Toliau M.Adomėnas priduria, kad dėl šios savo klaidos itin apgailestauja.

„Po vakar dienos pasisėdėjimo su bičiuliais, kuris užtruko iki vėlumos, pamiegojęs septynias valandas maniau, kad jau būsiu išsiblaivęs, ir nuvažiavau už trijų kilometrų nuo miestelio Molėtų rajone prie ežero išsimaudyti. Paaiškėjo, kad klydau – grįžtantį mane patikrino policija ir nustatė 0,62 promilių girtumą.

Tai tik mano kaltė. Dėl jos labai apgailestauju. Nemėginu teisintis. Atsiprašau visų, kurių pasitikėjimą šiais savo veiksmais apvyliau“, – rašo M.Adomėnas.

G.Landsbergis: tai tinkamas žingsnis

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtino neturėjęs priekaištų dėl M.Adomėno darbo kokybės, tačiau jo sprendimą atsistatydinti po šio įvykio vertina teigiamai.

„Tačiau po įvykių, kuomet vairavo neblaivus, jo apsisprendimą atsistatydinti vertinu kaip tinkamą žingsnį“, – BNS komentare tvirtino ministras.

Su pačiu M.Adomėnu BNS šeštadienį nepavyko susisiekti. LRT radijui jis patvirtino informavęs G.Landsbergį apie atsistatydinimą.

„Pranešiau ministrui, nėra daugiau ką komentuoti – tai mano kaltė, mano klaida ir viskas“, – sakė jis.

M.Adomėnas užsienio reikalų viceministru dirbo nuo 2020-ųjų gruodžio vidurio, kai po Vyriausybės suformavimo į pareigas buvo paskirtas kartu su kitais viceministrais.

Nuo 2000 iki 2018 metų jis buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariu. Tų metų birželį partijos Priežiūros komitetas jį pašalino iš partijos už nederamus ryšius su koncernu „MG Baltic“.

M.Adomėnas 2008–2020 metais buvo Seimo narys, 2020-aisiais jis pralaimėjo rinkimus Raudondvario vienmandatėje apygardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius