-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 15

Užtvaro nėra – kelias į prospektą laisvas

Kelio ženklus ignoruojantys vairuotojai naudojasi tuo, kad Gedimino prospekte sugedo mechaninės užtvaros. Nekreipdami dėmesio, kad kelio ženklai šioje gatvėje draudžia eismą vakarais ir savaitgaliais, vairuotojai laužo Kelių eismo taisykles ir netrukdomi važinėja.
Sugedus metaliniams Gedimino prospekto užtvarų kuoleliams, vairuotojai nepaiso kelio ženklų ir prospektu važinėja net draudžiamu laiku.
Sugedus metaliniams Gedimino prospekto užtvarų kuoleliams, vairuotojai nepaiso kelio ženklų ir prospektu važinėja net draudžiamu laiku. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„15min“ skaitytojai atkreipė dėmesį, kad jau kurį laiką Vilniaus Gedimino prospekte vakarais ir savaitgaliais nebepakeliamos eismą draudžiančios užtvaros. Tuo suskubo pasinaudoti nedrausmingi vairuotojai, kurie nepaiso kelio ženklų ir, ignoruodami draudimus, važinėja gatve neleistinu laiku. „Prospekte retokai matosi pareigūnų, kurie drausmintų nusižengėlius vairuotojus“, – skundėsi „15min“ skaitytojas Tomas Alekna.

Policijos atstovai pripažįsta, kad efektyviausias būdas sureguliuoti eismą prospekte – pakeliamos mechaninės užtvaros.

„Specialių akcijų dėl sugedusių užtvarų nevykdome ir papildomų pajėgų į Gedimino prospektą nesiunčiame. Tačiau patruliai naktimis bent po keletą valandų budi šioje gatvėje“, – sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas. Jo teigimu, „piktybiški“ vairuotojai į Gedimino prospektą sugebėdavo įvažiuoti ir užtvaroms veikiant. „Vairuotojai, nepaisydami kelio ženklų, įsukdavo pro šalutines gatveles“, – sakė M.Putrimas.

Nespėja taisyti

„Pakeliamos užtvaros kuoliukai genda nuolat. Paskutinį kartą jie sugedo gruodžio mėnesį ir dabar yra tvarkomi“, – tikino „Susisiekimo paslaugų“ automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus viršininkė Daiva Kaminskaitė. Jos teigimu, kada kuoliukai bus sutaisyti ir užtvara vėl sėkmingai veiks – neaišku. „Kuoliukams kenkia šaltis ir drėgmė, o jų taisymas kainuoja nuo kelių šimtų iki 1,5 tūkst. Lt“, – sakė D.Kaminskaitė.

Anot M.Putrimo, Gedimino prospektas yra stebimas vaido kamerų ir jomis užfiksuoti nusižengimai yra įvertinami, automobilio savininkas ar vairuotojas yra nubaudžiamas. Pažeidus kelio ženklą, vairuotojams gresia bauda nuo 50 iki 100 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius