-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Adamkus sako pasigendantis kandidatų į prezidentus diskusijų, nejaučiantis įtampos

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad pasigenda siekiančiųjų tapti šalies vadovu kitais metais vyksiančiuose rinkimuose diskusijų svarbiais klausimais.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Man atrodo, kad Lietuvoje šiuo metu aš iš viso nejaučiu prezidento rinkimų įtampos. Kurgi mūsų diskusijos, kur mūsų debatai, susiję su aktualiomis valstybės ir Lietuvos gyventojų temomis? Tyla“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ trečiadienį transliuotame interviu sakė V. Adamkus.

„Pirmųjų pasistumdymų tarp kandidatų yra, bet jie tik pareiškė, kad kandidatuoja, o kokių pažiūrų laikosi? Ar išsiaiškinome visuomenės nuomonę, ar ta nuomonė yra priimtina ir analizė reikalinga? Apie tai nieko negirdėti. Kiek liko laiko?“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Adamkaus, realiai prezidento rinkimų kampanijai Lietuvoje lieka pora mėnesių, kai pretendentai galop būna pripažįstami kandidatais.

Jis tvirtino, kad „čia ne rinkimai, čia nėra demokratija“.

„Manau, mes vis tiek iki tikro demokratinio pasaulyje priimto principo dar nepriaugome“, – sakė V. Adamkus.

2024 metų gegužę vyksiančių prezidento rinkimų politinė kampanija startavo pernai lapkritį, kai prasidėjo kampanijos dalyvių registracija.

Vasario antroje pusėje bus pradėtas partijų ir kandidatų pareiškinių dokumentų pateikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir parašų rinkimo lapų išdavimas.

Kovo pabaigoje kandidatai turės grąžinti rinkėjų parašų rinkimo lapus.

Balandžio 11 dieną, arba likus kiek daugiau nei mėnesiui iki rinkimų, bus paskutinė diena, kai VRK priima sprendimą registruoti kandidatą arba jo neegistruoti.

Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose paskelbė daugiau nei dešimt asmenų, tarp jų – visuomenės nuomonės apklausose favoritais įvardijami dabartinis perrinkimo sieksiantis šalies vadovas Gitanas Nausėda, advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė konservatorė Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius