Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 15

V.Blinkevičiūtė siūlymus balsuoti dėl pasitikėjimo Seimo pirmininke vadina laiko gaišimu

Opozicijai siūlant balsuoti dėl pasitikėjimo Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad tai laiko gaišimas ir reikia imtis kitų darbų, o vienas jų – padėtis energetikos sektoriuje.
Irmantas Gelūnas/BNS nuotr. Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė

„Man kartais atrodo, ar nebus tai veltui laiko gaišimas Seimui ir taip yra darbų. Po teismo sprendimo mes, socialdemokratai, kitos opozicinės frakcijos kreipėmės į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę prašydami atsakyti į klausimą, kaip ji mato savo buvimą aukštose pareigose, Seimo pirmininkės pareigose, po to kai partija nuteista už korupciją“, – Žinių radijui penktadienį sakė V.Blinkevčiūtė.

„Mūsų siūlymas buvo, kad ji pati apsispręstų, suspenduotų narystę Liberalų sąjūdyje, tada galėtų eiti pareigas, tačiau kaip matome, ji pati nemano, kad tai truko atlikti Seimo pirmininkės pareigas, kaip ir nemano valdančiųjų dauguma, kurios dėka pareigas užima“, – teigė ji.

Seimo opozicinės frakcijos ketvirtadienį registravo rezoliucijos projektą, kuriuo būtų balsuojama dėl pasitikėjimo Seimo pirmininke V.Čmilyte-Nielsen, jos vadovaujamą Liberalų sąjūdį pripažinus kaltu politinės korupcijos byloje.

Seimas priimdamas tokią rezoliuciją deklaruotų, kad „balsavimu reiškia savo pasitikėjimą Seimo pirmininkės tolesniu darbu po politinės korupcijos bylos pasibaigimo nepaisant to, kad ji tuo pačiu metu vadovauja partijai, kurios atžvilgiu buvo paskelbtas ir jau įsiteisėjo apkaltinamasis nuosprendis“.

Rezoliucijos projektą registravo beveik penktadalis parlamentarų iš opozicinių „valstiečių“, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijų ir Seimo narių mišrios grupės.

Anot V.Blinkevičiūtės, šią temą būtų galima ir toliau tęsti, nes „čia pat rinkimai, kai kam naudinga“, tačiau esą nebereikėtų gaišti laiko. Jos teigimu, reikėtų susikoncentruoti į kitus darbus, įvertinti, kokia padėtis energetikos sektoriuje.

„Mes, socialdemokratai, sakome, kad čia tikrai reikėtų atlikti parlamentinį tyrimą. Reikia inicijuoti parlamentinio tyrimo komisiją. Kaip gi čia atsitiko, kad 160 mln. eurų žmonių pasisavinta, neva klaidos įvyko, neva kažkas nesužiūrėjo, ESO ir Ignitis kelia daug klausimų, atsakymų tikrai nėra. Čia prašyčiau, kad tiek opozicijos, tiek valdantieji, pavyzdžiui, konservatoriai su liberalais, galėtų prisijungti, norisi aiškumo, kas atsitiko“, – teigė V.Blinkevičiūtė.

Politikės teigimu, aiškumo reikia ir dėl elektros rinkos liberalizavimo – ar tikrai ji pasiteisino, o žmonės nenukentėjo ir sprendimai įvykdyti tinkamai.

Dėl politinės korupcijos bylos į opozicijos klausimus Seimo salėje antradienį atsakiusi Seimo pirmininkė V.Čmilytė-Nielsen teigė neketinanti palikti pareigų, nes partija yra persitvarkiusi, o dėl jos pačios nepakantumo korupcijai nėra girdėjusi jokių abejonių.

Lietuvos apeliacinis teismas lapkritį Liberalų sąjūdį pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, nes 2015–2016 metais reikšmingas pareigas ėjusių šios partijos atstovų Eligijaus Masiulio, Šarūno Gustainio ir Gintaro Steponavičiaus korupciniai veiksmai buvo atliekami ir partijos naudai. Dėl to Liberalų sąjūdžiui skirta 376,6 tūkst. eurų bauda.

Šioje byloje taip pat nuteista opozicinė Darbo partija, jos atstovas Seimo narys Vytautas Gapšys, koncernas „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) ir buvęs jo prezidentas Raimondas Kurlianskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius