Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 03

V.Čmilytė-Nielsen į Seimo kontrolieres siūlo J.Miliuvienės kandidatūrą

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen į Seimo kontrolierės pareigas siūlo Jolitos Miliuvienės kandidatūrą.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Ji būtų skiriama savivaldybių institucijų ir įstaigų pareigūnų veiklai tirti, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Kandidatė yra patyrusi ir žinoma konstitucinės teisės ekspertė. Daug metų nuosekliai ir įvairiais aspektais dirba su Lietuvos ir Europos Sąjungos konstitucine teise, gilinasi į žmogaus teisių apsaugos problematiką. Jos kompetencija ir įdirbis šioje srityje – neabejotini“, – pranešime cituojama V.Čmilytė-Nielsen.

Jame nurodoma, kad 2005 metais J.Miliuvienė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Vėliau baigė teisės studijas Grenoblyje, Prancūzijoje, ir įgijo antros pakopos tiriamojo teisės magistro laipsnį. Paryžiaus nacionalinėje administracijos mokykloje studijavo žmogaus teisių ir laisvių apsaugą bei ES teisę.

2020 metais Mykolo Romerio universitete jai suteiktas socialinių mokslų srities teisės mokslų krypties daktaro laipsnis. Nuo 2021 metų vykdo podoktorantūros studijas.

2008 metais J.Miliuvienė profesinę karjerą pradėjo Konstituciniame Teisme, šiuo metu yra šio Teismo pirmininko patarėja. Nuo 2021 metų ‒ Teismo atstovė ryšiams su Venecijos komisija. Be to, stažavosi Europos Sąjungos Teisingumo Teisme ir Europos Žmogaus Teisių Teisme.

Nuo 2013 metų kandidatė užsiima pedagogine-moksline veikla Mykolo Romerio universitete: skaito Lietuvos konstitucinės teisės paskaitas, yra mokslo darbuotoja, mokslinių publikacijų autorė ir bendraautorė, dalyvauja tarptautinėse konstitucionalistų konferencijose.

Pasak pranešimo, jos mokslinių interesų ir ekspertinės sritys – konstitucinė teisė, konstitucinė justicija ir jurisprudencija, tarptautinės ir ES teisės santykis su nacionaline konstitucine teise, žmogaus teisės, minkštoji teisė (angl. soft law).

Seimo pirmininko teikimu Seimas skiria Seimo kontrolierių penkerių metų kadencijai. J.Miliuvienė Seimo kontrolierių įstaigoje pakeistų Mildą Vainiutę, kuri kontrolierės pareigas eina nuo 2018 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius